Naslovnica Showbiz Estrada

Vedran Mlikota: Bili smo vl(r)aški pripremljeni!

Ekspedicija „Vlaji na Himalaji“ osvojila je himalajski vrh Mera visok 6476 metara. Članovi ekspedicije jedva su dočekali da rašire trobojnicu na vrhu Mera
03. listopada 2017. u 08:18 4 komentara 3352 prikaza
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/2

Vlaji su u avanturu krenuli 12. rujna, a ekspediciju je predvodio iskusni alpinist i putopisac Stipe Božić.

Vlaji na Himalaji Vedran Mlikota: Boli nas glava, ostalo je okej!

– Cijela ekipa se, uz veliki umor i iscrpljenost, osjeća odlično! Već treći dan smo u silasku prema Lukli pa se veselimo civilizaciji i toplom tušu. Usprkos umoru, atmosfera je više nego dobra – javio nam je inicijator ekspedicije, glumac Vedran Mlikota.

Najveći problemi u ostvarenju njihova cilja bili su umor i nedostatak kisika, ali i snijeg kojeg je bilo više nego što su predvidjeli.

– Kažu da sreća prati hrabre! I nas je pratila! Imali smo u završnom usponu malo više novog snijega nego što smo mislili, ali svladali smo ga. Jutro nakon vrha, napadalo ga je još više tako da smo se provukli u zadnji čas! Umor i nedostatak kisika, kojeg je na toj visini bilo samo 40 posto, bili su najveći problemi. Kako smo očito bili dobro pripremljeni i vl(r)aški izdržljivi, uspjeli smo! – rekao je Mlikota te otkrio kako su postignuće već proslavili koliko su to dozvoljavali uvjeti.

Kada dođe kući, prvo što će učiniti je poljubiti i zagrliti kćer Leonu, a 10. listopada za Vlaje se priređuje fešta u Zagvozdu.

08.07.2016., Zagvozd - Glumac Vedran Mlikota, utemeljitelj kazalisnih susreta Glumci u Zagvozdu. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL Vedran Mlikota Novu avanturu Stipe Božić i ja zovemo Vlaji na Himalaji! Mlikota i Božić Vlaji na Himalaji Pogledajte kako se Mlikota i Božić pripremaju za uspon na najvišu svjetsku planinu Stipe Božić Intervju Stipe Božić ponovo ide na krov svijeta: Moj 30. put na Himalaju
RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

 • mamunamegalo:

  Jel bio i šerbeđija svama..kad ćete na vrijeme i u zagvozd na mlačenje prazne slame..cuganje i žderanje na račun općinara i države..

 • Avatar mrTrobec
  mrTrobec:

  Na taj se vrh penju japanski penzioneri iz staračkih domova

 • Zorica13:

  Bravo....od srca čestitan....sretno se vratite doma🙋