Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Estrada

Vedran Mlikota: Boli nas glava, ostalo je okej!

Vedran Mlikota, Stipe Božić, Hrvoje Rupčić i ostali članovi upravo se približavaju svom konačnom cilju, vrhu Mera od 6476 metara, koji se nalazi u središnjem dijelu Himalaje.
24. rujna 2017. u 08:04 6 komentara 4659 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/4

Osamnaestočlana ekipa je 12. rujna iz Zagreba otputovala u sklopu ekspedicije “Vlaji na Himalaji” s ciljem osvajanja 6,476 metara visokog himalajskog vrha Mera Peak.

Stipe Božić Intervju Stipe Božić ponovo ide na krov svijeta: Moj 30. put na Himalaju

Vrh Mera Peak nalazi se u središnjem dijelu Himalaje, a s njega se vide svi vrhovi viši od 8000 metara. Jedan od članova je naš poznati glumac Vedran Mlikota kojem je ovo drugi veliki planinarski pothvat.

- Sve planine na kojima smo dosad bili sasvim su druga priča od Himalaja. To je kao da ste na drugoj planeti. Jedna sasvim druga dimenzija. Onaj tko voli planine shvatit će o čemu govorim dok će se drugi pitati zašto uopće idem tamo. To su nestvarni prostori i nestvaran je osjećaj kada vidiš ispred sebe tako zastrašujuće i moćne planine - oduševljeno je rekao Mlikota.

Straha nema jer Vlaji znaju da su u dobrim rukama. Ekspediciju predvodi Stipe Božić, iskusni planinar i gorski spašavatelj, koji je na Himalaji boravio više od 30 puta. Među članovima je i glazbenik Hrvoje Rupčić koji prvi put osvaja Himalaju. Rupčić na Facebooku vodi dnevnik svog puta te tako obavještava prijatelje i obožavatelje gdje se trenutno nalazi.

– Zadnjih sedam dana ekspedicija “Vlaji na Himalaji” penje se od aerodroma Lukle, gdje smo sletjeli, do Base Campa ispod Mt. Everesta. Jučer smo bili do Base Campa na visini od 5364 metara, a jutros smo bili na vrhu Kalapatar koji se nalazi na visini od 5550 metara. Sada se spuštamo tri dana do Lukle i onda se penjemo do Mera Peaka. Svi se osjećamo sjajno. Osim glavobolja zbog visine i problema sa spavanjem, također zbog visine, sve drugo je OK – otkrio nam je Mlikota.

 

 

“Vlaji na Himalaji” i Lions klub Salona prikupili su sredstva za obnovu kuće obitelji pokojnog šerpe Ang Phua, koji je poginuo 1979. godine pri silasku s Everesta u ekspediciji u kojoj je sudjelovao sa Stipom Božićem.

– Kuća im je stradala prije tri godine u velikom potresu. Treći dan našeg uspona navratili smo kod njih u mjesto Kumjung, družili se s njima i predali im ček – rekao je Mlikota.

Sredstva za taj humanitaran čin prikupili su kroz koncert “Prijatelj s vrha svijeta” koji se održao u splitskoj Lori, a zapjevali su Oliver Dragojević, Miroslav Škoro, Jole, Davor Dretar Drele, Zorica Kondža, Marijan Ban, Ivo Rajić, Filip Radoš, Ivo Jagnjić iz grupe Dalmatino, Joško Banov i Borna Šercar. Program je vodio Čubi. Kraj ekspedicije “Vlaji na Himalaji” očekuje se 8. listopada.

Vedran Mlikota DORINA BUDNICA U KEREMPUHU Mlikota i Raič nasmijali sve stihovima: "Oj ti Vilo Velebita, kad ćeš doći do Užica" Mlikota i Božić Vlaji na Himalaji Pogledajte kako se Mlikota i Božić pripremaju za uspon na najvišu svjetsku planinu Hrvoje Rupčić Avantura u Tajlandu Hrvoje Rupčić: Jeli smo bube, crve, žohare i škorpione
kostajnica
NA GRANICI EU
Tužna priča iz hrvatskog grada: 'Znate kakva je situacija kad je čak i gradonačelnik odselio'
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
 • Avatar Cacahuette
  Cacahuette:

  Bravo dečki! Sretno!

 • mamunamegalo:

  kakav mlikota..uhljeb od izmišljenih dana u zagvozdu do kojekakvih setova samo na račun općinara žderanje i lokanje i prodavanje prazne slame

 • sasavt:

  ko financira tu zajebanciju i koliko to košta ? i ja bih išao.