Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTIVALENTINOVO

Večer za pamćenje pred oduševljenom publikom koja je dobila hat-trick, najbolje od domaće rock glazbe

Antivalentinovo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/12
12.02.2018.
u 16:48

Bilo je poučno na istom mjestu vidjeti trojac mislećih i vraški sposobnih domaćih postava, tri puta po sat i petnaest minuta temeljite svirke - sa sjajnim, poučnim tekstovima koji bi trebali uči u udžbenike lektire kao ponajbolja nova domaća poezija.

Za sve koji ne vole da ih se laže u oči – niti oko Valentinova, a kamoli oko važnijih stvari – Edo Maajka, TBF i Let3 priredili su u subotu impresivnu feštu  pred oko tri i pol tisuće posjetilaca u punom malom Doma sportova. Bilo je to treće izdanje "antivalentinova"  Leta3 s gostima, što je samo efektan povod za okupljanje na daleko ozbiljnijim osnovama.

Jer, bila je to večer za pamćenje pred oduševljenom publikom koja je dobila het trik, ili "tri u jedan" najboljeg od domaće rock glazbe. Bilo je poučno na istom mjestu vidjeti trojac mislećih i vraški sposobnih domaćih postava, tri puta po sat i petnaest minuta temeljite svirke - propustio sam uvodne slovenske Demolition Group - sa sjajnim, poučnim tekstovima koji bi trebali uči u udžbenike lektire kao ponajbolja nova domaća poezija. Edo Maajka izveo na pozornicu postavu snova, prateći bend u kojem su gitarist Yogi Lonich, basist Majki Mario Rašić i klavijatiurist Toni Starešinić iz Chui i Mangroove, te Mirsad Dalipi na bubnjevima. Brutalno iskren Edo Maajka uz oštru svirku među 14 pjesama izveo je i nove „Ne mogu disat", "Od sutra" i „Dolazim i odlazim", te set završio s "No sikiriki", mada se mnogi, ispravno, nerviraju.

TBF su dodali još sadržaja u večernji program, skupa s majstorskom svirkom, da bi nakon mnogih poučnih misli od "Pljačke" na dalje, nastup pred euforičnom publikom završili s "Veseljkom", "Genijem" "Odjeb je lansiran" i "Smak svita". Bilo je lijepo vidjeti Mladena Badovinca i Sašu Antića, koji se nakon operacije leđa vratio u sastav, kako uživaju zajedno na pozornici, a kao treći MC tu je bio i klavijaturist Luka Barbić. Nakon njih gitaristička mašina Leta 3, s frontmenom Prljom i Mrletom na basu, himničnim refrenima uvodnih Drama, Pokvarena žena, 999, Kontinentio prodrmala je cikličkim rifovima i refrenima dvoranu do temelja. Što je najbolje, nije bilo bitno tko je iz Splita, Rijeke, Brčkog ili Slovenije, što znači da je decentralizacija na rock sceni provedena daleko bolje od one u društvu.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
17:45 12.02.2018.

....jos bolesniji oni koji plate...ali PLATE ej, da to gledaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije