Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVORAC WINDSOR

Kraljičin suprug princ Philip ispraćen na posljednji počinak u kapelici svetog Jurja

Sprovod princa Philipa
Foto: Youtube Screenshot
1/50
17.04.2021.
u 15:42

Ispred dvorca su se već nekoliko sati prije sprovoda počeli okupljati ožalošćeni, koji su u Berkshire stigli unatoč molbama da ostanu doma zbog pandemije koronavirusa

U kripti dvorca Windsor pokopan je princ Philip, suprug kraljice Elizabete, koji je preminuo 9. travnja u stotoj godini života. 

TIJEK ISPRAĆAJA: 

16:50 Ceremonija je završena nakon što je zbor ponovno otpjevao "God Save The Queen"

16:05 Počinje ceremonija u kapeli 

16:00 Cijela Velika Britanija ustala je u minuti šutnje za pokojnog princa 

15:58 Pripadnici kraljevske garde unose lijes u kapelu svetog Jurja u dvorcu Windsor

15:51 Kraljica je obrisala suze i priključila se povorci u ispraćaju njenog voljenog supruga prema posljednjem počivalištu u kapelici svetog Jurja.

15:46 Na posljednji ispraćaj svog supruga stigla je i kraljica Elizabeta, uz taktove himne "God Save The Queen"

15:40 Ispraćaj počinje minutom šutnje za princa Philipa, nakon toga je iznesen lijes s njegovim tijelom i postavljen u Land Rover

15:35 U dvorište dvorca dovezli su Land Rover vojvode u kojem će prevesti lijes, a orkestar svira glazbu koju je izabrao sam princ Philip. 

Ispred dvorca su se već nekoliko sati prije sprovoda počeli okupljati ožalošćeni, koji su u Berkshire stigli unatoč molbama da ostanu doma zbog pandemije koronavirusa.

Sat vremena prije sprovoda Princ Charles i princ William stigli su u dvorac Windsor sa svojim suprugama. Ožalošćeni princ od Walesa, izgledao je tužno noseći crnu masku, dok su ga vozili u dom njegove majke u Berkshireu.

Njegova supruga Camilla stigla je odvojeno baš u trenutku kad su vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, koji je nosio kraljičine bisere, napustili Kensingtonsku palaču. Kraljičin unuka Zara Tindall i njen suprug Mike stigli su u dvorac nedugo zatim, a slijedili su ih i drugi unuci, uključujući princezu Beatrice i supruga Edoarda Mapellija Mozzija.

 

Ključne riječi

Komentara 9

UU
uhljeb u holdingu
17:12 17.04.2021.

To je jedina pravda da svakom dođe kraj tko god on bio, ne znam samo kako to nikako da shvate ovi što glavu gube za gomilanjem bogatstva pa makar i kriminalom i krađom a ništa neće ponijeti. Pročitajte legendu o tri posljednje želje Sulejmana veličanstvenog.

Avatar tabadjija
tabadjija
17:07 17.04.2021.

A mlad bio :(

Avatar Foton
Foton
18:51 17.04.2021.

Pomogao je potopiti talijanske krstarice Zara, Pola, Fiume. Doprineo da Talijani izgube rat. Sad su to nasi gradovi, hvala mu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije