Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEL AVIV

Roko nije uspio: Hrvatska ostala bez finala Eurosonga!

Eurovizija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/21
16.05.2019.
u 22:16

Počeo je kao pali anđeo sa zlatnim krilima, a na polovici pjesme s neba su se spustili plesači Diego i Endi. Roko je je pjevao na engleskom i hrvatskom i dobio veliki pljesak za pjesmu "The Dream" ("Heroj").

Roko Blažević nije uspio ući u finale Eurosonga! Premda je imao impresivan nastup s pjesmom "The Dream", nije se našao u finalu među 10 zemalja koje su ušle u subotnje finale. Zanimljivo je da je kao prva prozvana predstavnica Sjeverne Makedonije Tamara Todevska. Tako su finale od zemalja bivše Jugoslavije ušli Slovenija, Srbija i Sjeverna Makedonija, ali ne i Hrvatska. 

TIJEK VEČERI:

23:05 Kreće prozivanje onih koji idu u finale! Finalisti su: Sjeverna Makedonija, Nizozemska, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbajdžan, Danska, Norveška, Švicarska i Malta. Roko je nažalost ostao bez finala! 

22:22 Evo nam i posljednjeg nastupa druge polufinalne večeri. Predstavnik Azerbajdžana Chingiz otpjevao je pjesmu "Truth".

Foto: HRT/Screenshot

22:17 Predstavnica Sjeverne Makedonije Tamara Todevska pretposljednja nastupa večeras s pjesmom "Proud". Tamara je velika zvijezda u svojoj zemlji, a i večeras je dokazala da ima odličan glas. 

Foto: HRT/Screenshot

22:13 Nizozemac  Duncan Laurence  glavni je favoit za pobjedu na kladionicama s pjesmom "Arcade". Publika ga je dočekala vriskom i ispratila ovacijama. 

Foto: HRT/Screenshot

22:09 Grupa KEiiNO predstavlja Norvešku. Ovaj trio predstavio je zanimljivu kombinaciju moderne pop produkcije i opernog pjevanja. 

Foto: HRT/Screenshot

22:05 Zanimljivo, Albanci ove godine pjevaju na svom jeziku. Predstavlja ih Jonida Maliqi, a pjesma se zove "Ktheju tokës". (Vrati se u svoju zemlju). 

Foto: HRT/Screenshot

22:00 Nakon kratke pauze slijedi nam predstavnik Rusije Sergej Lazarev. Riječ je o jednom od najpoznatijih ruskih pjevača, a popularan je u gotovo svim zemljama bivšeg Sovjetskog saveza. Sergej je već predstavljao Rusiju 2016. Ovog puta nastupa s pjesmom "Scream". 

Foto: HRT/Screenshot

21:53 Predstavnik Latvije zove se Jurij Veklenko. I on pjeva na engleskom, a pjesma je "Run With The Lions". 

Foto: HRT/Screenshot

21:50 Još jedna od favoritkinja je predstavnica Malte Michella. Pjesma se zove "Chameleon".

Foto: HRT/Screenshot

21:45. Odličan Rokov nastup! Počeo je kao pali anđeo sa zlatnim krilima, a na polovici pjesme s neba su se spustili plesači Diego i Endi. Roko je je pjevao na engleskom i hrvatskom i dobio veliki pljesak za pjesmu "The Dream" ("Heroj").

Foto: Reuters/PIXSELL

21:41 Deveta na pozornici je austrijska predstavnica PÆNDA s pjesmom "Limits". Nakon nje nastupa naš Roko Blažević. 

Foto: HRT/Screenshot

21:38 Šveđanin John Lundvik jedan je od favorita natjecanja, a to je i opravdao večerašnjim nastupom. Inače, John je rođen u Londonu, a kad mu je bilo šest godina usvojila ga je jedna švedska obitelj. Prije pjevanja bavio se atletikom, i bio jako uspješan u svom uzrastu. 

Foto: Reuters/Pixsell

21:33 Dankinja Leonora nekad se bavila umjetničkim klizanjem a danas predstavlja svoju zemlju s pjesmom "Love Is Forever". Zanimljivo, pjevala na engleskom i francuskom.

Foto: HRT/Screenshot

 

21:27. Rumunjka Ester Peonynastupila je kao šesta i pokazala zavidne glasovne mogućnosti u pjesmi "On A Sunday".

Foto: HRT/Screenshot

21:23 Predstavnici Latvije Carousel otpjevali su pjesmu "That Night" i odveli ans u neki drugi svijet. 

Foto: HRT/Screenshot

21:19 Evo i jednog od favorita. Švicarac Luca Hänni predstavio je modernu pop produkciju u pjesmi  "She Got Me". Publika je eksplodirala. Svestrani Luca pjeva, pleše, dizajnira, i radio je kao model. Odustao je od srednje škole za zidara i potpunos e posvetio glazbi. 

Foto: HRT/Screenshot

21:15 Još jedna koja pjeva na engleskom je Anna Odobescu, Moldavka koja pjeva pjesmu "Stay"

Foto: HRT/Screenshot

21:11 Atraktivna Irkinja Sarah McTernan pjeva kao druga, a pjesma se zove jednostavno "22". Čini se da je itekako pojela trema. 

Foto: HRT/Screenshot

21:05 Prva nastupa predstavnica Armenije Srbuk s pjesmom "Walking Out".

Foto: HRT/Screenshot

 

Ključne riječi

Komentara 166

DO
doremifas
22:38 16.05.2019.

Roko i ta pjesma je najvece sranje ikad vidjeno

MA
macor
22:24 16.05.2019.

Roko poput heroja dominirao pozornicom//Boze slobodi, kakve gluposti pisete.

JA
Januar
21:59 16.05.2019.

Izgubila se srž eurosonga. Pjesma pobjednika treba da zavlada umom da pjevušis cijeli dan. A šta možeš pjevušiti kod ovakvih pjesama kao što je Rokova i još mnogo takvih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije