Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEL AVIV

Srbi i Slovenci ušli u finale Eurosonga, Crnogorci nisu uspjeli

Prva polufinalna večer Eurosonga
Foto: Reuters/Pixsell
1/36
14.05.2019.
u 23:14

Srpska predstavnica Nevena Božović oduševila je izvedbom pjesme "Kruna", dok su Gašper Šantl i Zala Kralj prozvani su posljednji s pjesmom "Sebi"

Predstavnici Srbije i Slovenije našli su se među 10 zemalja koje su ušle u finale Eurosonga u Tel Avivu. Od zemalja u susjedstvu finale neće vidjeti Mađarska i Crna Gora. Naš Roko Blažević nastupa u četvrtak u drugom polufinalu. 

TIJEK VEČERI: 

23:04 Evo nam konačno i rezultata prve polufinalne večeri. Zemlje koje ulaze u finale su: Grčka, Bjelorusija, Srbija, Cipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija! 

22:58 Prije proglašenja finalista gledamo i kako izgledaju predstavnici tri zemlje koje su direktno u finalu - Španjoslku, Francusku i Izrael. 

22:25 Odslušali smo svih 17 pjesama u prvom polufinalu. Kreće glasanje, a mi u Hrvatskoj večeras ne glasamo. Glasat ćemo u četvrtak, kada nastupa naš Roko Blažević.

22:21 Posljednji je večeras nastupio predstavnik San Marina Serhat s pjesmom "Say Na Na Na". Turčin drugi put predstavlja San Marino, inače je po zanimanju zubar. 

Foto: HRT/Screenshot

22:16 Pretposljednja večeras nastupa Grkinja Katerine Duska, s pjesmom "Better Love". 

Foto: Reuters/Pixsell

22:12 Portugalac Conan Osíris pokušat će dostići uspjeh Salvadora Sobrala, njegovog sunarodnjaka koji je pobijedio na Euroongu prije dvije godine. Pjesma se zove "Telemóveis".

Foto: Reuters/Pixsell

22:09 Estonac Victor Crone još je jedan od onih koji pjeva na engleskom u modernoj pop produkciji. Pjesma se zove "Storm". 

Foto: HRT/Screenshot

22:05 Nesretni 13. po redu su Islanđani Hatari s pjesmom "Hatrið mun sigra". Zanimljiv nastup, no činis e da malo previše podsjećaju na Rammstein. 

Foto: Reuters/Pixsell

21:58 Nastupi Australije na Eurosongu više nisu novost. Njihova ovogodišnja predstavnica zove se Kate Miller-Heidke, a u pjesmi "Zero Gravity" pokazala je svoje glasovne mogućnosti otpjevavši jako visoke tonove. Čak je i poletjela. 

Foto: HRT/Screenshot

21:54 Zanimljiv nastup imao je gruzijski predstavnik Oto Nemsadze, koji je u pjesmi "Keep On Going" imao i klapske elemente. 

Foto: HRT/Screenshot

21:50 Mladi Belgijac Eliot izveo je pjesmu "Wake Up", nastupivši kao deseti po redu. 

Foto: HRT/Screenshot

21:46 Prekrasna predstavnica Srbije Nevena pjevala je pjesmu "Kruna". Kad je pobijedila na Beoviziji prezivala se Božović, a sada je Nevena Ivanović, budući da se u međuvremenu udala za svog Nikolu, kojem je i posvetila ovu pjesmu. Nevena je maestralno otpjevala pjesmu i pokazala zašto je jedan od favorita za finale. 

Foto: Reuters/Pixsell

21:42. Točno smo na polovici ovogodišnjeg prvog polufinala Eurosonga. Bjeloruskinja Zena u modernoj pop produkciji izvela je pjesmu "Like It". Zena ima samo 17 godina. 

Foto: Reuters/Pixsell

21:37 Mađar Joci Pápai dobro nam je poznat budući da je nastupio na Eurosongu 2017. Hrvatska mu je tada dala 12 bodova. Joci je izveo pjesmu "Az én apám", a nastupao je bos!  

Foto: HRT/Screenshot

21:32 Šesti na pozornicu izašli su Česi iz grupe  Lake Malawi s pjesmom "Friend of a Friend".

Foto: HRT/Screenshot

21:28 Slovenski predstavnici Zala Kralj i Gašper Šantl nastupili su s pjesmom "Sebi". Jako dobar nastup kojim su zainteresirali publiku. 

Foto: HRT/Screenshot

21:23 Poljska grupa Tulia kombinira tradicionalne zvukove s modernom produkcijom. Pjevale su pjesmu "Pali się" i zainteresirale publiku koja je pljeskala u ritmu. 

Foto: HRT/Screenshot

21:19 Jedan od najpoznatijih natjecatelja ovogodišnjeg Eurosonga finski je predstavnik Darude, DJ kojeg dobro znamo po velikom hitu "Sandstorm". S vokalom Sebastianom Rejmanom izveo je pjesmu  "Look Away".

Foto: HRT/Screenshot

21:15 Evo i naših susjeda Crnogoraca. Grupa D Mol među najmlađim je natjecateljima ovogodišnjeg Eurosonga, a pjevaju pjesmu "Heaven". Neiskustvo se osjetilo u njihovim glasovima, čini se da ih je "pojela" trema. 

Foto: Reuters/Pixsell

 

21:12 Prvo polufinale otvara ciparska predstavnica Tamta s pjesmom "Replay". Bit će joj teško ponoviti prošlogodišnji uspjeh sunarodnjakinje Elene, koja je s pjesmom "Fuego" bila druga. Inače, predstavnici Cipra četvrtu godinu zaredom dolaze s pjesmom švedskog producenta. 

Foto: Reuters/Pixsell

21:08 Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar and Lucy Ayoub voditelji su svih večeri ovogodišnjeg Eurosonga. Najavili su tko sve večeras nastupa. S obzirom da Hrvatska nastupa u drugom polufinalu, ne možemo glasati za zemlje koje se večeras natječu. 

Pogledajte video: Eurosong rekordi i skandali

Ključne riječi

Komentara 52

Avatar bokolo
bokolo
04:03 15.05.2019.

Druge godine ce Eurovizija biti u Kongu

FA
fake
23:16 14.05.2019.

Srbija je zasluženo prošla.Šteta što nije i Mađarska.

DU
Deleted user
23:48 14.05.2019.

Srbijanka je bila i najbolja. Pjeva isto na svojem lijepom jeziku. Ne kao kod nas kockar s nekim anđakrilima osovjiti neke bodove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije