Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupo Silvestrovo

Unatoč recesiji, cijene novogodišnjih gaža ne padaju

severina (1)
Foto: Dalibor Urukalović/24sata/Pixsell
1/3
27.09.2010.
u 21:30

Grdović za doček Nove godine traži 182.000 kuna. - Raspored gaža tako mi je gust da sam morao odbiti i gostovanje u Americi u listopadu. A i Nova godina je dogovorena, ali ne smijem otkriti gdje ću pjevati – rekao je Mladen Grdović.

Kada je zabava u pitanju, moglo bi se reći da za gradske proračune recesije nema. Pa, iako je proslava dočeka 2011. godine većini još daleko, glazbenici već dogovaraju gaže, većinom na gradskim trgovima, a poznate su i neke cijene po kojima će nas zagrijavati u najluđoj noći.

Magazin još skuplji

Tako će, primjerice, grad koji poželi svoje stanovnike razveseliti grupom Magazin morati izdvojiti 171.184 kune i dodatno platiti razglas, rasvjetu i smještaj za cijelu ekipu, a u cijenu nije uračunat PDV. Usporedimo li to s lanjskom godinom, kad je Magazin, pisalo se tada, Puljanima uljepšao ulazak u 2010. za 110.000 kuna, zaključak je da ne samo da ih recesija nije ni dotaknula nego im je s novom pjevačicom Andrejom Šušnjarom cijena porasla.

Mladen Grdović zadržao je svoju cijenu, a ona je 182.000 kuna bez PDV-a, no razglas i rasvjeta u tom su iznosu, ali ne i smještaj benda.

– Raspored gaža tako mi je gust da sam morao odbiti i gostovanje u Americi u listopadu. A i Nova godina je dogovorena, ali ne smijem otkriti gdje ću pjevati. Ne nastupam u rodnom Zadru nego puno, puno dalje prema jugu! – rekao je svima nama zagonetni veseljak kojem posao očito cvjeta.

Los Caballerosi pjevat će za Novu za 56.000, Luka Nižetić za 74.949, a Soulfingersi za 109.000 kuna, i to svi bez PDV te s naknadom za već spomenute troškove rasvjete, razglasa i smještaja.

Nastup Jasmina Stavrosa stoji 167.000 kuna, a Danijele Martinović 180.000 kuna, s time da njezinoj cijeni, uz PDV, treba dodati i za smještaj za ni manje ni više nego čak deset osoba.

Žalbi na zaradu nema

Boris Novković za Silvestrovo traži 109.000 kuna, ali još ne zna gdje. – Rano je za to, ali pregovori su u tijeku. Znat ću potkraj listopada – rekao je Boris koji recesiju ove godine nije posebno osjetio na svojoj koži, već mu je, kaže, isto kao lani.

Jedini tko se ipak malo požalio jest Đani Stipaničev.

– Nisam nezadovoljan ovom godinom, ali udar recesije kao da se sada malo osjeti pa su i ponude malobrojnije i lošije – veli Đani, čiji nastup za Novu godinu stoji 90.000 kuna.

Dakle, svirat će se i štednje nema, a koliko će tek ubrati oni najskuplji poput Tonyja Cetinskog, Olivera Dragojevića, Severine...

Komentara 14

MI
mirac
23:13 27.09.2010.

Grdovića osobno volim slušat. Nek čovik piva i nek ga plate za to ako imaju novaca.

SA
santos008
23:14 27.09.2010.

Kako to da se gospodin Predsjednik jos nije oglasio,cini mi se da i ovdje ima mafije vise nego u HNS-u

OB
-obrisani-
21:40 27.09.2010.

Neka mu iz vlade kupe još jednog Ferrarija, kako će čovik na koncert u taksiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije