Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Tura kulture

Tura kulture
Foto: Promo
1/3
14.12.2018.
u 14:10

Emisiju Tura kulture uz voditeljicu Zoranu Vukić možete pogledati svaki petak u 16:00 sati u programu Mreže TV.

Emisija s kulturnim sadržajem manjka na televizijskim programima, pa samim time i manje budi interes kod ljudi. Zašto ste se vi odlučili upravo za kulturu?

Iako imam televizijskog iskustva u showbiznisu i spotu, kultura me osvojila na prvu. Odlaskom na kulturna događanja shvatila sam da je kultura edukativna, predivna i drugačija te da hrvatska javnost nije dovoljno upoznata s kulturnim sadržajem, koji je u Hrvatskoj uistinu bogat.

Sa željom da javnost vidi kulturu mojim očima, a pri tome mislim naročito i mlađu populaciju odlučila sam  u dogovoru s Mrežom TV napraviti emisiju koja će pratiti kulturnu scenu u hrvatskoj metropoli, ali i gradovima središnje Hrvatske.

Po uzoru na  trendove i druge televizijske formate, emisiju smo podijelili u rubrike poput „U tri čina“ koja obrađuje aktualnosti iz svijeta kazališta i filma. Zatim „Kultura riječi“ koja se bavi pisanom kulturom, odnosno književnosti dok „Glazbena kultura“ koja donosi novosti iz svijeta klasične glazbe, kao i pregled koncerata. Zatim „Presjek kulture“ koja nudi razgovore s akterima kulturnih događanja, tu je i „Kulturna praksa“ koja se odnosi na sve ostale teme koje  unaprjeđuju i razvijaju kulturu“ i za kraj „Intervju tjedna“ u kojem vodim razgovore s umjetnicima o njihovim postignućima i planovima.

Drago mi je što je Mreža TV prepoznala ideju i što imam mogućnost upoznavanja javnosti s kulturnom općenito, ali i kulturnim sadržajem. Emisija se emitira petkom popodne , taman kada ljudima počinje vikend i nadam se da će ih opustiti, ali i motivirati da posjete kulturni sadržaj koji ih okružuje.

Foto: Promo

Je li je teško pronaći sugovornike?

Na moju radost nije. Uspjela sam čak intervjuirati oca hrvatskog mjuzikla Vladu Štefančića , godinu dana prije njegove smrti i čast mi je kada uspijem doći do osoba koji su svojim radom promijenili kulturu koju imamo danas.

Kulturu treba njegovati, a budući da nije toliko prisutna u medijima umjetnici rado sudjeluju u emisiji i lijepo surađujemo.

Puno me se ljudi dojmilo koji su svojim radom pomaknuli granice i koji su dobili mnoga priznanja , ali svakako bih tu izdvojila Bečke dječake, mladog pijanista Ivana Krpana, književnike Miru Gavrana i Pavla Pavličića, slikara Dimitrija Popovića, skladatelja Darka Domitrovića i grafičarku Nevenku Arbanas.

Koga planirate ugostiti u emisiji?

Voljela bih u emisiji ugostiti naše talentirane umjetnike koji su ostvarili i inozemnu karijeru poput 2Cellos-a i Maksima Mrvice, a svakako mislim dati i prostor našim mladim umjetnicima koji svojim trudom zaslužuju pažnju.

Emisiju Tura kulture možete pogledati svaki petak u 16:00 sati u programu Mreže TV ili na Youtube kanalu Mreža TV.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije