Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INDIREKT

Treći najbolji hrvatski festival ove jeseni i u Srbiji!

Indirekt: Autumn Edition
Foto: PR FOTO
1/4
16.10.2015.
u 16:16

Prvi istarski festival nezavisne glazbe i umjetnosti osnovan je prije dvije godine. Ideja? Okupiti jednom godišnje u malenom Umagu umjetnike iz regije u intimnoj atmosferi, onoj koja briše granice između izvođača i publike. Ali, zašto stati na tome. Od ove godine, brišu se još neke granice!

Tako je ljetna ideja, prebačena na jesen, a prvo 'hladnije' izdanje festivala dogodit će se u Srbiji. Osim glazbe, koja je misao vodilja festivala, odigravat će se paralelno i književni te edukativni programi i to tijekom tri dana, u dva grada. Vikend, od 16. do 18. listopada rezerviran je za Indirekt: Autumn Edition u Beogradu i Novom Sadu.

Početkom ovog ljeta, u suradnji s Ammonite Recordsom objavljena je kompilacija 'English as a second language', glazbeni miks izvođača koji nose ovogodišnji jesenski Indirekt. Bendovi iz regije koji na engleskom jeziku stvaraju originalnu glazbu koja se može etiketirati kao americana i/li indie, predstavit će se publici u prostorijama klubova Ben Akiba i Bašta u Beogradu, kao i u novosadska Izba.

Hrvatski predstavnici su Elephant and the Moon, NLV, Nellcote i pobjednik HGF-ovog natjecanja za kantautore - Vlado Kuzman. Istaknuta imena srpske spomenute scene, koji su potvrdili svoj dolazak jesu On Tour, Mylutin, Ana Ćurčin i Wooden Ambulance.

Budući da glazba nije jedino čime se ovaj festival diči, bit će tu i književnog programa. Predstavit će se mladi hrvatski pisci Andrija Škare i Sven Popović, što će biti premijerno pokazivanje njihovog rada i pred srpskom publikom. Svojom najnovijom knjigom, publici će se predstaviti i srbijanski književnik Aleksandar Gajić. Osim književnog dijela, za dodatni art dekor pobrinut će se Boris Bare, iz kolektiva 'Pimp my Pump', koji je lani gostovao na umaškom festivalu, a sada će svoj trag ostaviti i na nekoj beogradskoj fasadi.

Nakon live svirki, program se nastavlja do ranih jutarnjih sati uz DJ program. Atmosferu će zagrijavati Indirektov DJ projekt Rubikon, beogradski DJ team Navigatorz, indie/electro hitovima pljuštat će popularni kolektiv Kišobran, a svoj izbor plesnih hitova predstavit će i radio voditelj Vojkan Bećir.

Bogat program oplemenjen je edukativnim predavanjima i razgovorima na temu digitalne distribucije glazbe. Nedjelja, neslužbeni treći dan festivala, zamišljena je kao Indirekt Matineja, spontani jam sessioni svih prisutnih. Možda se predstave i neki novi entuzijasti, nadahnuti festivalom i toplom, prijateljskom atmosferom koja je rijetka na onim, mega popularnim festivalima. Indirekt ostaje mali svjetionik nezavisne umjetnosti, kako bi osvijetlio pozornicu onima koji još nisu imali prilike predstaviti svoj glazbeni svijet. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije