Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRINOVA U OBITELJI

Tko je Ana Maslać-Plenković? Premijer je samozatajnu Dubrovkinju upoznao u Saboru

Premijer Plenković sa suprugom Anom i djecom u društvu pape Franje
Foto: IPA/PIXSELL
1/4
01.02.2022.
u 15:35

Maslać- Plenković bila je šefica Saborske službe za pravne poslove,  a premijer je tada bio zastupnik HDZ-a. Za Anu njezini prijatelji kažu da je praktična vjernica, iznimno vezana za Crkvu i tradicionalne običaje. Samozatajna, ali karakterno ispravna pa je tako u Saboru slovila za kvalitetan kadar

Predsjednik Vlade Andrej Plenković (51) i njegova supruga Ana Maslać-Plenković (42)  po treći će put postati roditelji, potvrđeno je iz premijerevog ureda. 

- Uz dječaka Maria (7) i djevojčicu Milu (4), obitelj se iznimno raduje skorom dolasku trećeg djeteta. Gospođa Maslać-Plenković osjeća se dobro te je trenutno u trećem tromjesečju trudnoće. Premijer Plenković zajedno sa suprugom Anom i dosad je čuvao privatnost svoje obitelji te, uz zahvale na lijepim željama, cijenimo razumijevanje medija i javnosti u pogledu daljnjeg poštivanja privatnosti njihove djece - stoji u priopćenju glasnogovornika Vlade Marka Milića.

Maslać-Plenković, koja je po struci pravnica, može se pohvaliti incognito statusom koji je zauzela još za vrijeme prijevremenih parlamentarnih izbora 2016. godine, gdje se tijekom kampanje HDZ-a uopće nije pojavljivala, a odvajanje privatnog od poslovnog dijela par Maslać-Plenković oduvijek vješto provode.

Rodom iz Dubrovnika i hercegovačkih korijena, Ana je devet godina starijeg supruga Andreja osvojila na radnom mjestu u Saboru 2007. godine. Maslać- Plenković bila je šefica Saborske službe za pravne poslove,  a premijer je tada bio zastupnik HDZ-a. Za Anu njezini prijatelji kažu da je praktična vjernica, iznimno vezana za Crkvu i tradicionalne običaje. Samozatajna, ali karakterno ispravna pa je tako u Saboru slovila za kvalitetan kadar. Sudbonosno ‘da’ našem premijeru izrekla u listopadu 2014. godine u rodnom gradu, a na ceremoniji su bili prisutni samo kumovi.

Dva mjeseca poslije vjenčanja, na Anin 35. rođendan, 19. prosinca paru se rodio sinčić Mario koji je dobio ime po Plenkovićevu ocu, profesoru komunikologije. U veljači 2017. godine rodila mu se sestrica Mila u Petrovoj bolnici, a time je Andrej Plenković postao prvi hrvatski premijer koji je tijekom mandata postao otac

Za vrijeme njegova angažmana u Europskom parlamentu živjeli su na dvije adrese jer je Plenković od ponedjeljka do četvrtka bio u Bruxellesu, a za vikend dolazio u Zagreb.

Iako se vješto skriva od očiju javnosti, kada se lijepa Dubrovkinja negdje pojavi, mnogi se dive njezinu istančanom odjevnom ukusu. Odmjeren stil koji se uvijek podudara s prilikom i ulogom koja joj je namijenjena kao supruzi Andreja Plenkovića, premijerova supruga vrlo dobro i savjesno bira. Tako je prilikom posjeta kineskog premijera Lia Keqianga, koji je sa suprugom Cheng Hong došao u službeni posjet Hrvatskoj prije tri godine, Ana Maslać Plenković ponovno odabrala dizajn hrvatskih kreatora iz modne kuće Nebo. 

VIDEO: Premijer Andrej Plenković o supuga Ana očekuju treće dijete 

 

Ključne riječi

Komentara 28

NO
nomeinteresa
16:55 01.02.2022.

stvarno? to je vijest, oke u onim magazinima kod frizera.. ali večernji zašto?

SA
sani1
19:55 01.02.2022.

A brat?

TA
Tajg
17:22 01.02.2022.

Klington imao je poznanstava na poslu, zašto ne i Plenky?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije