Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon Akijeve smrti

Otkriveno što će biti s turnejom Parnog Valjka na koju je bend trebao krenuti za dva tjedna

Foto: Saša Huzjak
1/13
01.02.2022.
u 13:29

- Mi kao bend opstat ćemo kao formacija, ali sigurno nećemo mijenjati Akija. Možda ćemo u nekom trenutku svirati koncerte s nekim pjevačem koji će biti gost pjevač ili tako nešto. Aki je nezamjenjiv - kazao je prije nekoliko dana Husein Hasanefendić Hus.

Iznenadni odlazak Akija Rahimovskog ostavio je golemu prazninu ne samo na glazbenoj sceni nego i u srcima brojnih obožavatelja Parnog valjka, kultnog benda koji je na sceni već više od 45 godina. Što će biti s njima nakon smrti jednog od najboljih rock pjevača na ovim prostorima, ali i turnejom na koju su članovi Parnog valjka trebali uskoro krenuti diljem Hrvatske, mnogi su se pitali ovih dana.

Vječni hitovi
Turneje, nažalost, neće biti, no Akiju u čast održat će se veliki koncert 26. ožujka u Areni Zagreb na kojem će nastupiti poznati glazbeni gosti. Među njima je i Gibonni koji je svoje sudjelovanje potvrdio na društvenim mrežama, a iz krugova bliskih bendu može se čuti da će Akijeve pjesme tog dana pjevati i odnedavni član grupe Whitesnake Dino Jelusić. No jedno je sigurno, Aki svoju zamjenu neće imati, a to je potvrdio i suosnivač grupe Husein Hasanefendić Hus nakon Akijevog ispraćaja na Mirogoju.

- Mi kao bend opstat ćemo kao formacija, ali sigurno nećemo mijenjati Akija. Možda ćemo u nekom trenutku svirati koncerte s nekim pjevačem koji će biti gost pjevač ili tako nešto. Aki je nezamjenjiv. Možda će biti neko novo poglavlje, ne znam, ne razmišljam o tome... - rekao je Hus, a tko će ubuduće pjevati njegove vječne hitove i ljubavne balade, za sada još uvijek ostaje nepoznanica. Dodao je i kako će s nastupima sigurno nastaviti jer ih jedino oni mogu "održati na životu".

- Vjerujte mi, poumirat ćemo i mi ako ne nastavimo svirati. Mi moramo svirati. To nama nije potreba da bismo živjeli, mi živimo da bismo svirali - rekao je Hus. Nije isključena ni mogućnost da na nekim od nadolazećih koncerata nastupi i Akijev sin Kristijan Rahimovski. Kao mogućeg Akijevog nasljednika glazbeni kritičar Večernjeg lista Hrvoje Horvat među prvima je naveo upravo Kristijana zbog slične boje glasa, no on o karijeri u Parnom valjku ne razmišlja. Ne želi, kaže, graditi daljnju karijeru na očevu imenu.

Vlastiti put
Za izjave 40-godišnji glazbenik nije bio raspoložen, a medijima se obratio putem priopćenja iz Makedonije u koju je otišao nakon očeva pogreba kako bi bio uz bolesnu baku. Tijekom svog boravka u Makedoniji odazvao se pozivu ministrice kulture Republike Sjeverne Makedonije Bisere Kostadinovske Stojčevske i gradonačelnika Kruševa Tome Hristivskog da zajedno posjete spomen kuću Toše Proeskog u Kruševu i tamo zapale svijeće.

- Ovdje sam doputovao posve anonimno i privatno, da u prvom redu posjetim i još jednom vidim baku, a onda mi je stigao i taj poziv gospođe ministrice kulture Bisere Kostadinovske Stojčevske, na čemu sam joj beskrajno zahvalan i počašćen - rekao je Kristijan koji se potom osvrnuo i na nagađanja da bi upravo on mogao biti dostojna zamjena svom ocu u Parnom valjku.

- Uistinu nije ni vrijeme ni mjesto za medijska naklapanja i teze koje sad preplavljuju društvene mreže o tome kako ću ja "naslijediti" svoga oca u Parnom valjku - Jer moga Oca nitko ne može zamijeniti, pa tako ni ja. Ako me itko ikada negdje pozove da otpjevam pjesmu-dvije svoga oca, ja ću to uvijek rado i iz dubine ove svoje duše učiniti, ali ne namjeravam graditi svoju daljnju karijeru na očevu imenu, ako me razumijete... Ja ću, kad još malo odbolujem svoga oca i prikupim snagu, ući u studio i nastaviti dalje svojim putem, skladajući i pjevajući svoje pjesme, jer tako bi to i moj Otac želio - poručio je Kiki Rahimovski kojeg je posebno dirnula vijest koju je doznao na Kruševu, obilazeći veličanstveni Tošin spomen dom. Naime, u Skopju već postoji inicijativa da se jedna ulica u glavnom gradu Sjeverne Makedonije nazove Akijevim imenom.

VIDEO>> Ksenija Pajić nominirana je za Večernjakovu ružu: "Ljudi su željni nasmijati se, malo se opustiti"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije