Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Temperaturni ekstremi: More u Bugarskoj 31 stupanj!

More je u Hrvatskoj puno ugodnije za kupanje. Njegove temperature kreću se od 22 do 26 stupnjeva.
14. kolovoza 2011. u 19:01 2 komentara 208 prikaza
plaža
Foto: Arhiva/PIXSELL

Iako je veći dio Hrvatske u petak i subotu pogodila kiša, u Bugarskoj i dalje muku muče s vrućinama. Od pregrijanog zraka puno veći problem nastane kada ni more ne pruža osvježenje. Bugarski mediji javljaju da je u gradu Varni na obali Crnog mora izmjerena temperatura mora od čak 31 stupanj! Zrak je u tom gradu u subotu bio zagrijan na 35 stupnjeva.

Nacionalni institut za meteorologiju i hidrologiju objavio je da je riječ o najvišoj temperaturi mora u posljednjih 17 godina. U razdoblju od 1999. do 2009. najviše temperature mora u Bugarskoj kretale su se između 27,2 i 28,4 stupnja, ovisno o mjestu mjerenja.

Direktor instituta profesor Georgi Korčev da se rekordi u temperaturama vode ruše i u Rusiji i Ukrajini. Temperatura na ukrajinskom dijelu Crnoga mora kreće se između 27,2 i 29,2 stupnja.

Hrvatska se protekla dva dana mučila s vremenskim nepogodama koje su pogodile središnji dio zemlje i sjeverni Jadran. U Zagrebu je palo više od polovice prosječne količine padalina za kolovoz, a kiša u Istri i primorju u subotu je neke turiste natjerala da ranije krenu kući.

Vrijeme će se ipak popraviti, a za razliku od Bugarske, more je u Hrvatskoj puno ugodnije za kupanje. Njegove temperature kreću se od 22 do 26 stupnjeva.

Bojanje stana
PROLJETNI RADOVI
Osnovni "šljakerski" pribor za ličenje zidova koji bi svi trebali imati doma
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
  • -obrisani-:

    hrvatska i bugarska su ključ političko-klimatološke ravnoteže na jugoslavenskim prostorima. :-)

  • Avatar HipnosPajdaš
    HipnosPajdaš:

    barem su kuhane ribe za badava.