Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema osvježenja

Temperaturni ekstremi: More u Bugarskoj 31 stupanj!

plaža
Arhiva/PIXSELL
14.08.2011.
u 19:01

More je u Hrvatskoj puno ugodnije za kupanje. Njegove temperature kreću se od 22 do 26 stupnjeva.

Iako je veći dio Hrvatske u petak i subotu pogodila kiša, u Bugarskoj i dalje muku muče s vrućinama. Od pregrijanog zraka puno veći problem nastane kada ni more ne pruža osvježenje. Bugarski mediji javljaju da je u gradu Varni na obali Crnog mora izmjerena temperatura mora od čak 31 stupanj! Zrak je u tom gradu u subotu bio zagrijan na 35 stupnjeva.

Nacionalni institut za meteorologiju i hidrologiju objavio je da je riječ o najvišoj temperaturi mora u posljednjih 17 godina. U razdoblju od 1999. do 2009. najviše temperature mora u Bugarskoj kretale su se između 27,2 i 28,4 stupnja, ovisno o mjestu mjerenja.

Direktor instituta profesor Georgi Korčev da se rekordi u temperaturama vode ruše i u Rusiji i Ukrajini. Temperatura na ukrajinskom dijelu Crnoga mora kreće se između 27,2 i 29,2 stupnja.

Hrvatska se protekla dva dana mučila s vremenskim nepogodama koje su pogodile središnji dio zemlje i sjeverni Jadran. U Zagrebu je palo više od polovice prosječne količine padalina za kolovoz, a kiša u Istri i primorju u subotu je neke turiste natjerala da ranije krenu kući.

Vrijeme će se ipak popraviti, a za razliku od Bugarske, more je u Hrvatskoj puno ugodnije za kupanje. Njegove temperature kreću se od 22 do 26 stupnjeva.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:19 14.08.2010.

hrvatska i bugarska su ključ političko-klimatološke ravnoteže na jugoslavenskim prostorima. :-)

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
20:20 14.08.2010.

barem su kuhane ribe za badava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije