Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNPLUGGED KONCERT

TBF ponovno osvojili Zagreb: Genijalno splitsko stanje uma u punoj Tvornici

Zagreb: Koncert grupe TBF u Tvornici kulture
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/14
04.03.2023.
u 11:00

Set lista bila je složena od samih hitova, no ovoga puta u vrhunskim novim aranžmanima, koje je napravio njihov gitarist Nikša Mandalinić. Pjesma "Data" tako je dobila swing ruho, a na kraju nje je Mladen je i vokalno improvizirao, odnosno scatao, poput starih jazz majstora. TBF su ovim koncertom pokazali i da su sve osim "čemera i jada".

Prije 13 godina grupa TBF održala je unplugged koncert u zagrebačkom klubu Močvara koji je kasnije i objavljen kao njihov najuspješniji album dosad "Perpetuum Fritule". Sinoćnji koncert u Tvornici kulture, kojim su otvorili svoju novu unplugged turneju, nadmašio je prethodni i još jednom pokazao zašto su Splićani jedna od naših najvećih koncertnih atrakcija. 

Koncert su otvorili pjesmom "San" s albuma "Pistaccio Metalic", nakon čega je dobro raspoloženi Mladen Badovinac ispričao kako je jednom u šetnji sa sinom ugledao mjesec, a sin mu je kazao kako trebaju pozdraviti i njega. 
- Od malih ljudi možemo puno naučiti - rekao je ponosni tata i otpjevao još jednu pjesmu s tog albuma - "S mog prozora". 

Set lista bila je složena od samih hitova, no ovoga puta u vrhunskim novim aranžmanima, koje je napravio njihov gitarist Nikša Mandalinić. Pjesma "Data" tako je dobila swing ruho, a na kraju nje je Mladen je i vokalno improvizirao, odnosno scatao, poput starih jazz majstora. 

Uslijedio je prošlogodišnji hit "Pas s plastičnim plaštom", a zatim redom pjesme koje je publika pjevala skupa s TBF-ovcima: "Grad spava", "Heroyix", "Mater", "Moj prijatelj Krist", "Veseljko", te "Odjeb je lansiran", koja je otpjevana u sporom ritmu, poput sentiša. I "Genije" je osvanulo u jazz bebop ritmu, dajući ovoj pjesmi sasvim novu dimenziju. Do kraja koncerta čuli smo i "Uvik kontra", "Lud sa njom" i "Smak svita". 

 

Zagreb: Koncert grupe TBF u Tvornici kulture
1/14

Splićani su ovacijama dozvani natrag, a zatim su izveli još dva bisa. U prvom smo čuli "Nostalgičnu", "Fantastičnu" i "Alles Gut", nakon čega su se ponovno vratili i na početku drugog bisa otpjevali "Trilogiju jada" upakiranu u aranžman Bregovićevog "Đurđevdana".

- Teški čemer - rekao je Mladen, prije nego su izveli i posljednju pjesmu na koncertu "Splitsko stanje uma". 

- Ovo je stvarno zadnja pjesma, jer druge nismo uvježbali - rekao je Mladen. Jer da slučajno jesu uvježbali, koncert je mogao potrajati i više od tri sata, umjesto dva sat i 15 minuta, koliko smo ih gledali na pozornici. 

TBF su ovim koncertom pokazali i da su sve osim "čemera i jada". Što reći za grupu koja tako maestralno prearanžira svoje hitove, pa na jednom koncertu svira swing, bebop, šlagere, Splitski festival '78, pop i hip-hop, a sve fantastično zvuči? U njihovu genijalnost moći će se uvjeriti i Riječani, jer večeras nastupaju u Pogonu kulture. Nemojte propustiti! 

SET LISTA:

San

S moga prozora

Papilova

Malo san maka

Guzice i sise

Data

Pozitivan stav

Pas sa plastičnim plaštom

Grad spava

Heroyix

Mater

Moj prijatelj Krist

Veseljko

Odjeb je lansiran

Genije

Uvik kontra

Lud za njom

Smak svita

Bis:

Nostalgična

Fantastična

Alles Gut

Bis 2

Trilogija jada

Splitsko stanje uma

VIDEO: "Mama ŠČ!" treća najgledanija pjesma Eurovizije na službenim stranicama 

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Dars
Dars
12:54 04.03.2023.

Da se manje bave aktivnom promocijom lijevih ideja još bi ih slušao, ovako ne više hvala.

TO
tonimusante
23:25 04.03.2023.

Ovo pretilo opet reve..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije