Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras finale

Tko je Einstein iz Srbije koji se bori za pobjedu na Eurosongu

Foto: YouTube Screenhshot
1/4
12.05.2018.
u 18:33

Riječ o Ljubomiru Dimitrijeviću, muzičkom pedagogu i umjetniku koji je član Balkanike s kojom večeras nastupa u finalu Eurosonga.

Nakon nastupa predstavnika Srbije na Eurosongu svi su se pitali tko je simpatični svirač flaute koji je bio na pozornici sa Sanjom Ilićem i Balkanikom, a koji izgledom neodoljivo podsjeća na Alberta Einsteina.

Blic otkriva kako je riječ o Ljubomiru Dimitrijeviću, muzičkom pedagogu i umjetniku koji je član Balkanike.  Ovaj umjetniku osim flaute svira još dvadeset puhačkih instrumenata i diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Beogradu 1973. godine te je i autor  knjige "Škola za flautu" koja se koristi u glazbenim školama. 

- Sjećam se prvog susreta s puhačkim instrumentom  koji izgledao kao izvijena drška kišobrana. Nismo znali na koji način se svira i kako se upuhuje zrak pa smo bili uvjereni da smo ga pokvarili. To pokazuje do koje smo mjere na početku bili samouki. Učili smo od velikih ansambla koji su gostovali kod nas  i s ploča koje smo nabavljali - rekao je jednom prilikom ovaj glazbenik koji je osnivač i ansambla "Renesans" i "Ars nova".

Predstavnici Srbije večeras se s pjesmom "Naša deca" bore za pobjedu na ovom prestižnom glazbenom natjecanju.

Komentara 23

Avatar Zeljosav
Zeljosav
18:40 12.05.2018.

idemooo Srbijaaaaaaa!

VL
vladimir679
21:30 12.05.2018.

Svaka čast dobri ljudi. Kao što sam iks puta rekao, to je Hrvatska koju poznajem i poštujem pre svega!!! Toliko bih voleo da se region udostoji i urazumi... Ne mogu da navijam za nekog drugog a Hrvatska mi je najbliža... kako u soortu, tako i u svim ostalim takmičenjima. Pozdrav iz Beograda svim ljudima dobre volje! Alal vera komšije :)

DU
Deleted user
19:05 12.05.2018.

Ima li ovdje pismenih ljudi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije