Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PETAK U ZAGREBU

Svemir promovira album u KSET-u

Svemir
22.11.2016.
u 16:32

Na novom su albumu, uz vlastite autorske pjesme, uglazbili Tina Ujevića i ”Pobratimstvo lica u svemiru”, ali i Vjekoslava Majera i njegov ”Snijeg”. Album su producirali Mark Mrakovčić i Dražen Gavrilović

Zagrebački bend Svemir održat će koncertnu promociju albuma ”Male laži” u KSET-u u petak, 25. studenog.
Svemir je indie pop bend predvođen Zvonkom Obajdin koji na zagrebačkoj sceni, a u posljednje vrijeme sve češće i izvan nje, djeluje posljednjih pet godina. Krajem svibnja objavili su svoj treći studijski album ”Male laži”.

 

Posljednje izdanje njihov je dosad najzreliji album u kojem se definitivno prepoznaje stav. Spoj indieja, americane, alt-rocka uz koketiranje s pop glazbom čini zvuk Svemir bliskim slušateljstvu, a tekstovi koji proizlaze iz vlastitog iskustva dovoljno su uvjerljivi da slušatelja uvedu u autorov svijet. Savršen sklad racionalnosti i kreativnosti Zvonke Obajdin čini da svakodnevne prizore Svemir kroz svoje kozmičko djelovanje pretvara u lijepe poetske minijature. U svijetu u kojem se mnogi trude biti posebniji od drugih, upravo ova jednostavnost izdvaja Svemir od ostalih, na prvu, sličnih izvođača.
Na novom su albumu, uz vlastite autorske pjesme, uglazbili Tina Ujevića i ”Pobratimstvo lica u svemiru”, ali i Vjekoslava Majera i njegov ”Snijeg”. Album su producirali Mark Mrakovčić i Dražen Gavrilović.
Koncertnu promociju najavljuje njihov novi singl "Dunjina pjesma" i upravo objavljeni videospot u režiji Marine Uzelac te Darija Bukovskog na kameri. U njemu su glavne uloge odigrale Zvonka i njezina kći Dunja kojoj je ova pjesma posvećena. Svemir je najuvjerljiviji upravo na pozornici i to se može osjetiti na svakom njihovu nastupu, zato je potrebno jednostavno doći na koncertnu promociju albuma 25. studenog i uvjeriti se u to vlastitim iskustvom. Nebo Roza nastupiti će kao predizvođač Svemiru na ovoj koncertnoj promociji.Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 20 kn, dok će na dan koncerta cijena biti 30 kn.

>>Elemental – novi spot i dva koncerta u KSETu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije