Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pLAYONE:

Suradnja sa Simply Redom kruna je naše dosadašnje karijere

Playone
Foto: Privatni album
1/2
19.07.2015.
u 08:03

D'Knock i DJ Fresh Jay dobili su veliko priznanje jer su napravili službeni remiks povratničkog singla grupe Simply Red "The Ghost Of Love", koji uskoro izlazi

Veliko priznanje ovih dana dobio je producentski duo Playone. Njihov remiks novog singla legendarnog britanskog benda Simply Red bit će službeni remiks koji će puštati u najpoznatijim svjetskim klubovima i na radijskim postajama.

Darko Juranović D'Knock tako se nakon uspješne karijere s grupom ET pokazao kao jedan od vodećih hrvatskih producenata.

Podsjetite nas kako je nastao projekt Playone.

DJ Fresh Jay i ja znamo se još iz srednje škole i najranijih početaka bavljenja glazbom. Oboje nas je povezivala hip-hop kultura (breakdance, rap, DJ-ing, grafiti itd.). Godine 2000. počeli smo razvijati razne projekte, surađivali smo s raznim hrvatskim i inozemnim izvođačima i shvatili smo da moramo imati matični bend. Izlaskom naše prve glazbene kompilacije „Urbani Zvuk – Sunrise Hit Edition" 2002. godine, na kojoj se nalazio singl „PlayOne feat. Mirza (XL), Ivana & Marija Husar – Can`t You See" počinje poglavlje Playonea.

Već ste surađivali s Mickom Hucknallom, no očekuje vas remiksiranje službenog singla za Simply Red. Je li to kruna vaše karijere?

Prije pet godina počeli smo intenzivno "gristi" da napravimo nešto veliko, da se pomaknemo izvan okvira. Posredstvom Petre Crnetić (Oziris Agency) i Svijeta produkcije dolazimo do legendarnog britanskog producenta, dobitnika Grammyja Andyja Wrighta. Tad smo dobili prvu šansu da se dokažemo... ja bih rekao test-šansu. DJ Fresh Jay, Zvonimir Dusper i ja producirali smo remiks singla „Take it to the roof" britanskog izvođača u usponu Petera Granta. Bili smo svjesni da je to šansa koja se dobiva samo jednom, prilika da se Andy sa svojim timom upozna s našim radom. Nakon što je remiks odlično prošao, Andy nas zove da radimo remiks tadašnjeg božićnog singla Micka Hucknalla „Happy This Christmas".

Mick je čuo našu obradu singla Petera Granta i svidio mu se naš rad. U to vrijeme Simply Red nije više postojao jer su se razišli. Naravno, bili smo svjesni da je naša okolina koja na sve gleda sa skepsom i sklona je zaboravljanju dobrih stvari prihvatila sve to površno. Osjećali smo energiju okoline. Za njih je sve to bila samo priča, ništa posebno. I onda 24. travnja ove godine, nešto više od mjesec dana prije izlaska Simply Redova novog albuma "Big Love", dobivam mail od Andyja kako se Simply Red ponovno okuplja i da bi on i članovi banda voljeli da napravimo remiks njihova singla „The Ghost of Love"... Oduševljenje i nevjerica!! Zbog ovakvih trenutaka čovjek se bavi glazbom...

Osim DJ Fresh Jaya i mene, u izradi remiksa sudjelovao je i naš dugogodišnji suradnik Zvonimir Dusper s kojim smo odradili većinu projekta koji su obilježili zadnju dekadu Playoneova glazbenog rada.. Producirali smo stvar u rekordnom roku, poslali je Andyju i menadžmentu Simply Reda. Odgovor je došao brzo: Yes!!!

Playone podržava mlade DJ-e. Kakav biste im savjet dali?

Playone itekako podržava mlade producente i DJ-je. To nam je jako bitno. Radimo Remix Conteste iz kojih uvijek iznjedri netko dovoljno dobar da izađe izvan okvira i uspije.

Podržavamo rad novih talenata i otvaramo im vrata jer znamo kako je nama bilo teško u početku. Ono što im sigurno možemo savjetovati iz vlastitog iskustva jest sljedeće: ostanite ustrajni i kad je nateže, ne obazirite se na ono što će drugi reći, ne očekujte da će drugi raditi umjesto vas, cijenite svoj rad i nemojte se glazbeno prostituirati.

Možete li usporediti scenu s kraja 80-ih, kad ste vi počinjali, s današnjom situacijom u svijetu glazbe? Je li danas lakše ili teže uspjeti?

Tada su nam svi govorili da je nemoguće uspjeti s glazbom koju smo radili... čak su se posprdno tome i smijali. Bili smo kao neki čudaci u moru nepovjerenja. No uspjeli smo! Sada većina govori da su tada bila druga vremena. Ali govorili su da su i 80-ih bila druga vremena. Uvijek su neka druga vremena. Za one koji imaju kvalitetu, dovoljno hrabrosti i ludosti nikada nisu druga vremena. Možda je danas teže zbog niza novih faktora, ali može se itekako.

Moja poruka svima je: radite iz srca, vjerujte u to što radite i ulažite u sebe, nemojte biti površni i sve će se isplatiti. Prošlog ljeta nastupe projekta Playone gledalo je 40 tisuća ljudi. Nastavak turneje slijedi ovog petka u Noa clubu na Zrću. Slijede Santos club na Rabu 1. 8., zadarski Maraschino 8. 8., Exit u Vodicama 15. 8. te porečki Byblos 22. 8. U pauzi između nastupa pripremaju se novi remiksi, od kojih posebno valja izdvojiti onaj za legendu house glazbe Eddieja Amadora.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
17:59 19.07.2015.

Simply Red je grupa, ne pojedinac. Pa tako i suradnja moze biti samo sa Simply Red, ne sa Simply Redom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije