Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Supertalent: Deset natjecatelja danas se bori za superfinale

Supertalent: Skup talenata u borbi za 200 tisuća kuna

supertalent
10.12.2009.
u 17:41

U sutrašnjem finalu velikog showa Nove TV nastupit će deset miljenika žirija i publike, a nakon tjedan dana glasovanja znat će se dvoje superfinalista.

Četiri plesne skupine, četiri pjevača, jedan plesni par i majstor u twirlingu – ukupno deset talentiranih koji će u petak navečer u finalu Supertalenta morati pokazati najbolje od sebe da bi 18. prosinca ponijeli titulu superfinalista koji će, ako im se sreća i publika glasovima smiluje, odnijeti nagradu od 200 tisuća kuna.

Plesna konkurencija
Najveće pohvale dosad, ne samo za talentiranost nego i kreativnost, dobila je 14-člana zagrebačka plesna skupina Atomic Dance Factory. Toliko su oduševili Ninu Badrić da ih je već angažirala kao goste na koncertu. Maštoviti plesači najavili su danas neviđen spektakl.

Njihova najveća konkurencija su zaigrani Splićani, odnosno plesna skupina Unit-X, višegodišnji prvaci države u grupnim i pojedinačnim plesnim street kategorijama koji, sudeći po prijašnjim nastupima, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Svog asa u rukavu ima i showdance skupina Step by Step čiji su članovi na nedavnom svjetskom natjecanju showdancea i stepa u Njemačkoj osvojili zlatnu medalju.

Za komadić slave natjecat će se i plesna skupina Sinovi iz Slavonskog Broda koja broji 12 članova. Osim odlično uvježbanih plesača koji će morati pustiti mašti na volju ako žele da ih publika zamijeti, veliku konkurenciju imat će i pjevači.

Najmanje šanse među njima ima 13-godišnji Mateo Ravlija koji je na audiciji, otpjevavši srcedrapajuću baladu, rasplakao emocionalno rastrganu Ninu Badrić. Malo osvježenja na pozornici mogla bi donijeti “hrvatska Liza Minelli u malom” ili 11-godišnja Antonija Dora Pleško koja je izvedbom pjesme “Cabaret” pokazala da naša djeca ne slušaju samo lake i zabavne note.

Iznimne glasovne sposobnosti, možda dostojne superfinala, pokazale su 17-godišnja Nina Kraljić iz Lipovljana, koja se jednog dana vidi u opernim vodama, i pet godina mlađa Riječanka Monica Rogić.

Generacija s ukusom
Njezina izvedba pjesme “Somewhere over the Rainbow” najviše je očarala prvašiće u njenoj osnovnoj školi koji joj, kaže, ne daju mira. Za razliku od nje koja je pjesmu za finale odavno uvježbala do savršenstva, mali Vinkovčani, 12-godišnja Deborah Šuker i 14-godišnji Marijan Kešinović, dnevno vježbaju i do osam sati.

Posebnost ovog plesnog para leži u tome što je Marijan od rođenja nagluh pa se u ritmu najčešće oslanja na svoju partnericu. Posljednji u nizu, ali nikako najmanje važan, svjetski je majstor u twirlingu, 15-godišnji Tomislav Bandelja, koji je svojim nastupima publiku i žiri ostavio bez riječi.

Ključne riječi

Komentara 2

ST
stipe11
18:17 10.12.2009.

Obnovimo i moralno Hrvatsku! Da LIJEPA ostane NAŠA! MIROSLAV TUĐMAN HRVATSKI PREDSJEDNIK

BP
bpz
18:56 10.12.2009.

Čestitka svim finalistima! Već sada možemo zaključiti da će ovo dosada u nas najbolje natjecanje talenata izroditi nekoliko supertalenta. Jedino je štete da nekoliko zaista iznimno talentiranih natjecatelja su ostala bez finala. Vjerojatno s malim trudom sudačka trojka mogla je još \"ugurati\" nekoliko od njih. Npr. od 5 polufinalista koji su završili na trećem mjestu bar jednog, a možda jednog od ostalih natjecatelja koji nisu ušli u finalu, od njih 6-8 koji su najviše glasova dobili od publike. Vjerojatno na taj način mogli bi imati veću raspoloživost i raznolikost natjecatelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije