Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOHNNY PROGOVORIO

Štulić: 'Nisam htio raspad Juge, to mi je bilo igralište'

Branimir Štulić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
17.01.2020.
u 08:53

Pljačke je bilo i prije, samo je nije bilo toliko. Ni Tito dok je bio živ tu nije mogao ništa specijalno, jer Juga je bila kao švicarski sir, rupe na sve strane. Ali ipak se, kako-tako, držala, rekao je Štulić.

Frontmen grupe Azra Branimir Štulić Johnny posljednjih godina rijetko daje intervjue, stoga je zanimljivo da je njegov intervju osvanuo u novom broju beogradskog Nina. Štulić je iz Nizozemske govorio o Azri, ali i o bivšoj državi. 

 – Recimo kada je došla, ne znam kad već, devedeset prva i rat, ja nisam htio raspad Juge, jer to mi je bilo igralište. Pljačke je bilo i prije, samo je nije bilo toliko. Ni Tito dok je bio živ tu nije mogao ništa specijalno, jer Juga je bila kao švicarski sir, rupe na sve strane. Ali ipak se, kako-tako, držala – rekao je Štulić.

Johnny se nije složio s konstatacijom novinara kako je Azra i dalje popularna te kako bi ih mnogo ljudi ponovno htjelo čuti. Smatra kako s ove vremenske distancije to nije kao što je bilo. nedostaje mu svirka, no kako vrijeme prolazi, sve manje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Novi broj NIN-a sutra u prodaji! http://www.nin.co.rs/

A post shared by Nedeljnik NIN (@nedeljniknin) on

– Ja sam volio svirati. Jedan sam od rijetkih koji je obišao cijelu Jugu, i to mi se sviđalo. A jedan samo od rijetkih koji i ne spada nigdje, i to sam primijetio. Ja sam primijetio – rekao je Štulić. Volio je Tita i Jugoslaviju, iako više puta napominje da ne zastupa stav o tome da je bilo idealno. Bilo je različitih problema, ali zaključuje da je bilo bolje nego sada.

– Kada vidim kakvi se zakoni uvode u Srbiji, bolje je da je nema nego da se tako živi – napominje Štulić.

 

Ključne riječi

Komentara 21

LL
lijepa_li si
09:35 17.01.2020.

eh, azra johni...ne vraćaj se

BR
briselskiguzoshtip17
11:33 17.01.2020.

Pesma " Kao jucer" najbolja za mene .

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
10:12 17.01.2020.

Ništa se ne događa, kad si dolje, kad si sam, i kad noći vuku u podsvijest, sve do sjećanja...Johnny, uživaj gdje jesi, i ne vraćaj se, dragi moj, odavno se ugasiše svjetla u ovoj krčmi balkanskoj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije