Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Špiček u totalnoj nevjerici nakon neobičnog spoja okusa: 'Za čudo Božje...'

Fatima i Mahir te Marija i Dario ponudili su stručnom kulinarskom sudu dvije varijante gulaša od divljači s domaćom tjesteninom, no oba para nisu uspjela zadovoljiti kriterije žirija.
01. ožujka 2021. u 22:16 1 komentara 1318 prikaza
Foto: RTL
Pogledajte galeriju 1/12

U ponedjeljak navečer u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' započeo je novi kulinarski tjedan u kojem su kandidati žiriju pripremili mnoga zanimljiva jela, a neki su dobili i neočekivano niske ocjene zbog svoje izvedbe.

U prošlom tjednu ipak nije došlo do ispadanja pa su tako Šajeta i Edi dobili priliku za popravak. S obzirom na to da su spašeni od ispadanja, u ovom će tjednu kuhati sami za sebe, a ne za tim, te neće imati pomoć od mentora.

„Lakše nam je sad kuhati kad znamo da tim neće ispaštati zbog naših jela“, našalio se Šajeta pa spremno prionuo poslu za radnom jedinicom. Osim toga, Jozefina i Ksenija su ovaj tjedan na 'odmoru' jer su u prethodnom tjednu ostvarile najbolji rezultat. Preostali kandidati borili su se u izazovu 'prsa o prsa' te su imali 75 minuta za pripremu glavnog jela s prilogom.

Ivana i Velimir te Danijela i Josip bili su u maloj panici zbog čišćenja i filetiranja ribe, no na kraju su oba tima odradila vrlo dobar posao.

 | Autor : Nova TV Foto: Nova TV

„Ivana i Velimir, vaš umak s jagodama je hrabri pokušaj i meni se to sviđa. Ja sam za to da ste otišli u neku, ajmo reći, erotiku. Panirana riba mi je fina, poplete od tikvica i blitve su sočne i dobro odrađene iako na oko ne izgledaju najbolje. Kod Danijele i Josipa je isto jako fino, dobro isfiletirana riba, jedino imam problem s umakom koji mi je premastan“, komentirao je Ivan Pažanin prva jela koja su stigla pred žiri. Neobična kombinacija koju su ponudili Ivana i Velimir svidjela se čak i Tomislavu Špičeku: „Za čudo Božje, meni odgovara vaša riba s jagodama!“ Tako su oni zaradili 20 bodova, dok su Danijela i Josip bili za bod uspješniji.

Fatima i Mahir te Marija i Dario ponudili su stručnom kulinarskom sudu dvije varijante gulaša od divljači s domaćom tjesteninom, no oba para nisu uspjela zadovoljiti kriterije žirija.

„Zapravo ni jedni ni drugi niste napravili šug kakav očekujemo kad kažemo divljač. To je uvijek taj neki karakteristični tamni umak koji ima svoju težinu i pripadajuće začine. Mahir i Fatima, vi ste otišli u krivom smjeru jer ste otišli u nekom mediteranskom smjeru. Bolje mi odgovaraju začini Darija i Marije, napravili ste to malo bolje i tjestenina je ukusna“, priznala je Željka Klemenčić pa su Bednjanci dobili 19 bodova, dok su Mahir i Fatima zaradili samo 14 bodova.

Janjetina je bila ključna namirnica koju su pripremali Joško i Jazz te Ivana i Aki.

„Stavili ste previše paradajza i niste to najbolje odradili, previše se osjeti rajčica, a premalo janjetina, no prijaju mi vaše sarmice od blitve“, rekao je Špiček na janjetinu koju su pripremili Joško i Jazz koji su za to „precrveno“ jelo dobili samo 17 bodova. S druge strane, Ivana i Aki su dobili visoka 24 boda za svoju izvedbu janjetine koja se najviše dopala Pažaninu: „Savršeno, točno onako kako ja volim i kako sam odgojen!“

„Kad sam vidjela ocjene, mislila sam da ne vidim dobro. Baš da smo bili toliko slabiji, da smo mi dobili 4, a oni 9, nisam to očekivala“, prokomentirala je razočarana Jazz na ocjene koje je splitski chef podijelio oba tima.

Miroslava i Nešo te Mirela i Ljuba morali su pripremiti svinjetinu pa su se djevojke odlučile za wok, dok se Nešo odlučio pripremiti šnicle na klasičan način.

„Miroslava i Nebojša, možda za vašom radnom jedinicom napokon vlada harmonija, ali na tanjuru se vidi razlika. Vaš odrezak s puno brašna i češnjaka mi je totalno 'osamdesete' i staromodan recept, prilog je pak druga priča, samostalno mi je ukusan“, kazala je Željka, a Špiček je kratko prokomentirao kako su oba tima bolje pripremila priloge nego meso. Miroslava i Nešo zaradili su 17 bodova, a Mirela i Ljuba samo 15 bodova.

Posljednji par koji je dobio poseban zadatak bili su dečki iz zadnje klupe – Šajeta i Edi, koji su žiriju servirali lungić-ringišpil.

„Kad sam dobio tanjur izgledalo mi je malo kao ruganje, ali kad sam probao, nije to uopće loše. Sačuvali ste mekoću mesa, za mene je to dobro odrađeno i sviđa mi se prilog“, pohvalio je Pažanin njihov lungić s tikvicama, gljivama i prosom pa su dečki osvojili tri šestice!

„To su neka vražja posla u ovom žiriju!“ našalio se Šajeta. Kad se sve zbroji, Željkin tim je za jedan bod u prednosti pa u ovom tjednu ima nade da oni budu ti koji će preuzeti vodstvo.

„Svaka čast, dobro ste kuhali i nema sad opuštanja, ovo je tek mala prednost“, upozorila je mentorica svoj tim. Hoće li im se i sutra osmjehnuti sreća i koji izazov čeka kandidate – pogledajte u utorak u 20.45 sati na RTL-u!

konačno zajedno Marin Čilić ganuo pratitelje emotivnom fotografijom sa sinom: 'Ovo je vrijedilo čekati' Konačno na terasi Zoran Šprajc je popio svoju prvu kavu nakon popuštanja mjera i otkrio u čijem je društvu bio Knives Out - Los Angeles Premiere zlatni globusi Njezino izdanje u sedmom desetljeću ukralo je sve poglede! Slavna glumica u pripijenoj haljini pokazala dekolte

 

Šibenik: Ispred nekih trgovina već se stvaraju gužve
RAZLIČIT STANDARD ŽIVOTA
Vratio se iz Irske i razočarao: ‘Neki su proizvodi u Hrvatskoj luksuz i duplo skuplji nego u Dublinu'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • Avatar rubinet
    rubinet:

    Show 3-2-1- kreni ....kreni bratstvo i jedinstvo....