Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna vijest

Od posljedica koronavirusa preminuo slovenski glazbenik, osnivač benda 'Pepel in kri'

Foto: Youtube screenshot
1/5
06.12.2020.
u 12:25

Hrušovar je preminuo u 74. godini života u bolnici gdje se borio s komplikacijama koje su nastale kao posljedica zaraze koronavirusom.

Osnivač slovenske grupe 'Pepel in kri', Tadej Hrušovar preminuo je pod posljedica covida-19 prenose tamošnji mediji. Hrušovar je preminuo u 74. godini života u bolnici gdje se borio s komplikacijama koje su nastale kao posljedica zaraze koronavirusom.

Mnogi ga se sjećaju po pjesmi 'Dan ljubezni', s kojom je 1975. predstavljao Jugoslaviju na Euroviziji. 

 

Natjecanje za najbolju pjesmu Europe 1990. održalo se u Zagrebu, a Tadej, poznatiji kao Dejvi i njegova skupina tada su pjevali prateće vokale za pjesmu 'Insieme' Tota Cotugna koji je odnio pobjedu te odine. 

Hrušovar je bio autor brojnih hitova u 7-ima i 80-ima, a za razne izvođače napisao je više od 400 skladbi. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije