Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgađala

Sanja Mikleušević Pavić tri godine živjela je s rakom i odbijala operaciju

Foto: Robert Anić/Pixsell
1/5
18.10.2018.
u 08:58

HRT-ova urednica i voditeljica odbijala je otići na potrebnu i nužnu operaciju jer je sebe doživljavala kao snažnu i zdravu osobu.

HRT-ova urednica i voditeljica Sanja Mikleušević Pavić za Gloriju je ispričala sve o svojoj borbi s rakom štitnjače te kako je tri godine odgađala odlazak na potrebnu operaciju.

Liječiti se pokušala alternativnim metodama kojima je samo uspjela hormone štitnjače dovesti u balans, ali operacija je i  dalje bila potrebna jer joj je štitna žlijezda s vremenom postala trostruko veća od normalne i počela je Sanji stvarati probleme. U srpnju ove godine otišla je na operaciju na kojoj su joj uklonili cijelu štitnjaču i dva limfna čvora na kojima su pronađene metastaze.

– Prije tri godine, dok sam vodila Dnevnik 3, gost u emisiji bio mi je akademik Zvonko Kusić, jedan od naših najvećih autoriteta za bolesti štitnjače i  inicijator osnivanja Hrvatskoga društva za štitnjaču. Nakon emisije pozvao me na pregled, baš kao da je nešto slutio, a možda je i uočio neke simptome kojih ja nisam bila svjesna – ispričala je Sanja i otkrila kako su nalazi pokazali da ima povišen hormon štitnjače.

Napravljena je punkcija čvora, a akademik Kusić nakon tjedan dana obavijestio je Sanju kako nalaz pokazuje suspektni papilarni karcinom štitnjače. 

Tri godine je, kaže, odbijala operaciju jer je sebe doživljavala kao snažnu i zdravu osobu, a s druge strane smirivalo ju je to što sve statistike i istraživanja pokazuju da ako i treba oboljeti od karcinoma, najbolje je da bude na štitnjači jer su veliki izgledi za izlječenje. Kroz život je uvijek jurila, ne misleći puno na sebe, ali sada se situacija promijenila.

– Sada prvi put ne radim ništa, ne mislim o drugima, nego drugi o meni – kaže Sanja.

Pogledajte gdje su i što danas rade nekad poznate TV voditeljice i urednice

Komentara 24

IM
Immanuell
10:02 18.10.2018.

Sanja, ženo draga, sretna okolnost je što je bio ograničen u zatvorenom skupu stanica i nije pokazivao sklonost metastazama. Kad dočekaš da već imaš kvrgu na vratu, to je igra sa životom, on postaje aktivniji i počinje metastazirati, prvo na limfne čvorove ispod vrata, potom pluća i odmah zatim na kostima. Već kad zahvati pluća sve je gotovo, možeš se oprostiti od života, takav oblik metastaziranog karcinoma prelazi u sarkom s galopirajućim rastom i više se ne može liječiti. Moja supruga je imala papilarni karcinom štitnjače, ali nismo čekali ni sata već je odmah uslijedila prva i druga operacija, sve se očistilo i danas je sve O.K.. Osjećala se kao zdrava i snažna osoba, čekala je tri godine uz alternativu....... Ne znaš koliko si sreće imala što je sve ipak dobro prošlo.

PR
prajdali100
09:31 18.10.2018.

Nije se igrati sa zdravljem.Na kraju oštar rez spašava život.Koliko je tek " rezova" potrebno ovoj Državi !!!

VO
vorda400
11:31 18.10.2018.

Google doktori ma kakva operacija ona je pročitala da ima jedna gljiva koju prodaju na eBay Glupost i ludost u kombinaciji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije