Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjene u postavi

Ovo je nova komentatorica HRT-ove emisije Peti dan

Lana Bobić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
12.10.2018.
u 17:44

Područje akademskog interesa joj je feministička teologija, odnosno feministička kritička teorija u religiji

HRT-ova emisija Peti dan dobila je novu komentatoricu nakon odlaska Borisa Jokića - Lanu Bobić. Večeras će u emisiji tako sudjelovati Marija Selak, Aleksandar Musić, Nino Raspudić i Lana Bobić s moderatoricom Gabrijelom Perišić.

Kako je objavljeno na HRT-ovim stranicama, Lana Bobić rođena je 1985. u Zagrebu, odrasla u Splitu, ali Zagreb joj je ipak postao životno odredište. Završila je Klasičnu gimnaziju, dodiplomski i diplomski studij teologije na Sveučilišnom centru za protestantsku teologiju “Matija Vlačić Ilirik” Sveučilišta u Zagrebu i Mirovne studije Centra za mirovne studije. Područje akademskog interesa je feministička teologija, odnosno feministička kritička teorija u religiji.

Lana Bobić
1/8

Tijekom studija upoznaje se s problematikom obiteljskog/partnerskog nasilja i rodno uvjetovanog nasilja nad ženama. 2012. godine počinje raditi kao vanjska suradnica na kampanji Face to Face Autonomne ženske kuće Zagreb (AŽKZ) a od 2015. do srpnja 2017. kontinuirano radi za AŽKZ. Od kraja 2016. vodi inicijativu U dobroj vjeri, a od 2018.  izvršna je direktorica udruge U DOBROJ VJERI.

Redovito sudjeluje na međunarodnim i domaćim konferencijama, seminarima, predavanjima, tribinama, skupovima, okruglim stolovima, panelima, radionicama vezanim uz teme ljudskih prava žena, ljudskih prava, mirovnog rada, dijaloga između sekularnog i religijskog. Istražuje problematiku strukturalnog nasilja, nasilja nad ženama, odnosa, dominacije i subordinacije, uloge i položaja žena u Crkvi, a posebno je zanimaju lokalni pokreti i alternativne zajednice. Kao suosnivačica i/ili članica više aktivističkih inicijativa, organizacija i platformi vezanih uz ljudska prava, posebice ljudska prava žena, izbjeglica, manjinskih i marginaliziranih skupina u društvu, imala je priliku organizirati prosvjedne akcije, tribine, humanitarne akcije i slične javne događaje.

Pogledajte video o poznatim Hrvatima koji javno svjedoče vjeru

Ključne riječi

Komentara 109

DR
drzislav
17:55 12.10.2018.

Još jedna džabalebarošica...

OT
Otto11
17:50 12.10.2018.

hajde bar ce Raspudic imat kog šamarat u emisiji nakon odlaska Joke

ST
stefj
18:02 12.10.2018.

Hm, po životopisu aktivistica. Obično s takvima nema argumentirane rasprave, mogla bi uništiti emisiju... Možda emisija postane ko Otvoreno gdje se svi svađaju i upadaju jedno drugom u riječ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije