Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Rođendanski specijaliteti jedinstvenog filmskog TV kanala

Klasik TV
23.10.2020.
u 13:14

Omiljeni TV kanal zaljubljenika u filmske klasike 26. listopada obilježava svojih prvih deset godina postojanja. Za svoj će 10. rođendan Klasik TV gledatelje počastiti legendarnim serijama Bolji život i Pozorište u kući, kao i jednim važnim tehničkim novitetom – prelaskom na emitiranje u formatu 16:9 HD, što će značiti kvalitetniju sliku i vrhunski TV doživljaj.

U proteklih deset godina Klasik TV postao je nezamjenjivo mjesto susreta kako hrvatske, tako i kinematografija susjednih zemalja. Od kultnih jugoslavenskih filmova poput Maratonaca ili Ko to tamo peva, preko bezvremenskih serija kao što su Velo misto i Kapelski kresovi, pa sve do potpuno novih igranih i dokumentarnih naslova, ova filmska riznica nudi fenomenalan program svima koji cijene sedmu umjetnost.

Pomalo skriven – može ga se gledati na kabelskoj televiziji – Klasik TV već čitavo desetljeće nenametljivo obavlja svoju misiju otimajući od zaborava naslove uz koje su mnogi odrastali i upoznaje mlađe naraštaje s pregledom neprocjenjive filmske baštine ovih prostora.

Kako bi svojih prvih deset godina propisno proslavio, ekipa Klasik TV-a primila se ozbiljnog posla prelaska na emitiranje u formatu 16:9, što se kod brojnih starijih filmova pokazalo kao zahtjevan proces. Ipak, 10. će rođendan ovoga kanala gledatelji dočekati uz klasike u novom ruhu, uz oštriju sliku i bolju kvalitetu prikaza.

A kao posebnu poslasticu, rođendanski program Klasik TV-a od 26. 10. donosi nekad (i danas) obožavane serije Bolji život i Pozorište u kući, i to svakoga dana u udarnom terminu, od 20 sati, jednu za drugom. Ako pitate nas, idealno za ugodne jesenske večeri na kauču.

Ostatak bogatog programa, kao i popis operatera preko kojih je Klasik TV dostupan, može se pronaći na internetskoj stranici www.klasiktv.com.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije