Naslovnica Showbiz Hollywood

Znanstvenici: Ova glumica ima geometrijski savršeno lice. Slažete li se?

Znanstvenici u Philadelphiji odredili su savršene proporcija lica, a glumica koja ima baš te proporcije jest Reese Witherspoon.
02. studenoga 2017. u 10:17 18 komentara 15576 prikaza
Foto: PA/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

Znanstvenici s medicinskog fakulteta Sveučilišta Temple u Philadelphiji određivanjem geometrijskih pravilnosti pronašli su savršeno žensko lice.

Scarlett Johansson Bolno otkriće Scarlett Johansson briznula u plač: Ovo je preteška spoznaja

Prema njima, ako se širina jagodičnih kostiju podudara sa širinom obrva dobit ćemo savršene dimenzije lica. U ovom izračunu važna je i udaljenost između očiju te dužina nosa. Tako bi prosječna udaljenost između zjenica trebala biti 59,2 milimetara, a da biste pripadali grupi savršenstva, vertikalna udaljenost očiju i jagodica mora biti 13,2 milimetra. 

Hollywoodska glumica, čije je lice upravo takvih proporcija, jest Reese Witherspoon. To je srcoliki oblik lica koji se uklapa u izračun znanstvenika Sveučilišta Temple, a gotovo jednako savršeno lice kao Reese ima i Scarlett Johansson.

Ova glumica ima matematički savršeno lice. Slažete li se?

 • Ne slažem se, lice joj nije savršeno 88,60%
 • Slažem se, lice joj je savršeno 11,40%
1 / 19
Sjećate li se braće Vragec: Dragec (Tomislav Štriga), Pero (Ivica Zadro), Mazalo (Damir Šaban), Cobra (Mario Mirković) i Buco (Edin Osmić) koji su nas zabavljali svojim zgodama u popularnoj seriji Smogovci?
Traume Rezime hollywoodske katarze: Moć stvara predatore, a ambicija žrtve Zaljubljena Ana Gruica ne skriva sreću: U dvoje je sve lakše seks, zaljubljeni par Gdje ima dima ima i vatre Znanstvenici otkrili: Oni koji puše marihuanu češće se seksaju
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Avatar lunar777
  lunar777:

  Ovo je jedan od onih priglupih članaka koje novinarčići pronađu surfajući na internetu pa ih daju nekome da ih prevede i onda ih nalijepe na portal i eto ti radnog dana jednog novinara večernjeg lista...

 • Deleted user:

  Svaki put u zet prijevozu vidim ljepse zenske od tih frikova

 • Deleted user:

  Meni se čini da ima bolje sise