Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Znanstvenici otkrili: Oni koji puše marihuanu češće se seksaju

Znanstvenici s američkog Stanforda ustanovili su povezanost između pušenja marihuane i učestalosti spolnih odnosa
28. listopada 2017. u 17:30 4 komentara 963 prikaza
seks, zaljubljeni par
Foto: Thinkstock

Gdje je dima, ima i vatre, kažu američki znanstvenici koji su ustanovili da osobe koje povremeno puše marihuanu imaju 20 posto češće spolne odnose od onih koji ne konzumiraju ovu opojnu drogu

Anđa Marić Anđa Marić: 'Marihuanom se koristim jer ne uništava bubrege i jetra, a kvalitetnija je ona iz Slovenije'

Znanstvenici s američkog Stanforda ustanovili su povezanost između pušenja marihuane i učestalosti spolnih odnosa te su rezultate objavili u petak u stručnome časopisu Journal of Sexual Medicine

Do spomenutog su zaključka došli proučivši podatke što su ih između 2002. i 2015. od 50.000 Amerikanaca u dobi od 25 do 45 godina prikupili njihovi kolege iz državnih Centara za kontrolu bolesti i njihovu prevenciju. 

Ispitanici koji su sudjelovali u anketi morali su odgovoriti na pitanje koliko su puta u posljednja četiri tjedna imali heteroseksualne spolne odnose i koliko su često u zadnjih 12 mjeseci pušili marihuanu, stoji u priopćenju znanstvenika sa Stanforda. 

seks, zaljubljeni par NEOBIČNO Ova skupina ljudi seksa se češće nego ostali. Jeste li među njima?

Žene koje su svakodnevno pušile marihuanu imale su spolni odnos prosječno 7,1 put u četverotjednom razdoblju, u odnosu na 6 puta, koliko su odnos imale ispitanice koje nisu konzumirale ovu opojnu drogu. 

Kod muškaraca je taj odnos iznosio 6,9 puta u odnosu na 5,6 puta kod onih koji nisu pušili marihuanu. 

"Drugim riječima, korisnici marihuane imali su češće spolne odnose za 20 posto u odnosu na one koji nisu pušili opojnu drogu", rekao je jedan od autora studije dr. Michael Eisenberg, profesor urologije na Stanfordu. 

Otkrio je i da se dosad vjerovalo kako parovi najčešće puše "travu" nakon spolnog odnosa, no njihova je anketa pokazala da je upravo suprotno bez obzira na to o "kojoj je dobnoj skupini riječ, neovisno o rasi, stupnju obrazovanja, o prihodu, vjeri, zdravstvenom i bračnom statusu."

U 29 američkih država i Districtu Columbiji, marihuana je legalna bez obzira na to je li riječ o zdravstvenoj ili rekreacijskoj svrsi. 

Po istraživanju što ga je proveo i ovaj tjedan objavio Gallup, rekordan broj američkih državljana, čak 64 posto, vjeruje da bi se konzumacija marihuane trebala ozakoniti.

Eisenberg je upozorio da se studija ne bi smjela pogrešno protumačiti. "Ne znači da ćete, ako budete češće pušili marihuanu, imati češće spolne odnose", upozorio je. 

Mariah Carey Razuzdana pjevačica Mariah Carey jela kolač s marihuanom i vikala: Mogu raditi što hoću 30.01.2015., Rijeka - Huanito Luksetic dolazi na Opcinsko drzavno odvjetnistvo.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL Ništa od optužnice Marihuanom sam liječio tešku bolest kolačići s marihuanom nije znao što mu je Otac se najeo kćerinih kolačića s marihuanom pa mislio da ima moždani
POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • Ovozemaljski:

    Viva maihuana!!!

  • ducatista:

    Budaletine vi koji pisete ovakve clanke i vi koji komentirate, ne svrstavajte marihuanu u drogu jer ona to nije educirajte se prije nego baljezgate takve gluposti i idiotarije !! Marihuana nije droga nego lijek majmuni neobrazovani !! Kako ste vi ... prikaži još! glup narod to je strasno, pljujem na ovu trulu prokletu drzavu i idiotski narod koji u njoj zivi ! Svi ste kreteni JVUusta

  • pozornik66:

    Znanstvenici puše mariuhanu, to je njima normalno