Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INmusic

Psihodelični spektakl Flaming Lipsa zasjenio sve na INmusicu

inmusic (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/4
24.06.2010.
u 00:37

Frontmen Wayne Coyne lansiran je u ogromnom balonu, a vatromet konfeta te koktel psihodelije, art-rocka, osuvremenjene "progresive" i neodoljivo dobrih vibracija zapalio je fanove.

Poslije ledenog "nultog" ugrijavanja uz vitalne grunge veterane, prvog "pravog" dana INmusic festivala organizator je upregnuo svu raspoloživu dance artiljeriju – od zamornih, ali energičnih Audio Bullys i !!! (Chk Chk Chk), do razvikanih favorita LCD Soundsystem. Dodatak u liku pohabanog Billyja Idola zadovoljio je u utorak apetite okorjelih nostalgičara, no istinske poslastice ionako su se očekivale u finalu – u srijedu.

I sunce se napokon nasmiješilo rijeci pristižućih ljubitelja glazbe i pripadajućoj kamperskoj mini-naciji, što je već u rano popodne imala prigodu provjeriti formu Martine Topley Bird – koja će, ma što dobroga i šarmantnoga učinila na solo albumima, uvijek biti zapamćena tek kao Trickeyjeva suradnica. U odličnom se izdanju prikazao kanadski indie kolektiv Broken Social Scene, pročešljavši vlastiti back-katalog uz nekoliko favorita s posljednjeg albuma "Forgiveness Rock Record". Večer indie rocka upotpunili su Caribou i New Young Pony Club na drugoj, a ljubitelje žestokog zvuka zabavili su Skindred i Flogging Molly na trećoj po veličini pozornici.

No, spektakularni koncert grupe The Flaming Lips potpuno je zasjenio sve ostalo na ovogodišnjem INmusicu. Frontmen Wayne Coyne lansiran je u ogromnom balonu, a vatromet konfeta te koktel psihodelije, art-rocka, osuvremenjene "progresive" i neodoljivo dobrih vibracija zapalio je fanove koji su godinama čekali na hrvatsku live premijeru banda. Takvu izvedbu nisu mogli nadmašiti već pomalo ocvali heroji trip-hopa – Englezi Massive Attack. Kao nominalno glavnim zvijezdama večeri, njima je pripala čast da zatvore festival koji je u tri dana privukao oko 30.000 ljudi, a učinili su to ipak kvalitetnim nastupom pred još uvijek brojnom vojskom svojih ljubitelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije