Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uključene i druge službe

Premještanje Ultre na stadion Park mladeži za policiju ne predstavlja problem

Ultra Europe festival 2018.
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
09.07.2019.
u 19:09

"Promjena lokacije Ultre s Poljuda na stadion Park mladeži ne predstavlja nikakav dodatni problem za policiju", istaknuo je Franić i objasnio da će biti osigurana uža zona unutar Parka mladeži te šira zona oko tog splitskog stadiona.

Sigurnosne pripreme za festival Ultra Europe su u tijeku i za policiju ne predstavlja problem što je taj događaj premješten s Poljuda na stadion Park Mladeži, istaknuto je u utorak na konferenciji za novinare u splitskoj policiji.

Festival Ultra Europe, koji se održava u Splitu od 12. do 14. srpnja, spada u visokorizična javna okupljanja s obzirom na populaciju koja dolazi i na broj posjetitelja te se shodno tome Policijska uprava pripremila kako bi to okupljanje proteklo u redu, rekao je Ivica Franić, načelnik sektora policije u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj i rukovoditelj osiguranja ovogodišnjeg festivala Ultra Europe.

Uključene su i druge službe koje nam daju informacije, a zasad ne raspolažemo nikakvim informacijama o ugrozi ovog javnog okupljanja, dodao je.

Prema dostupnim podacima, rekao je, zanimanje potencijalnih posjetitelja za ovogodišnju Ultru 15 posto je veće nego uoči prošlogodišnjeg festivala.

"Promjena lokacije Ultre s Poljuda na stadion Park mladeži ne predstavlja nikakav dodatni problem za policiju", istaknuo je Franić i objasnio da će biti osigurana uža zona unutar Parka mladeži te šira zona oko tog splitskog stadiona.

"Za to smo angažirali dovoljan broj policajaca iz Policijske uprave a zatražili smo i dobili određeni broj policajaca iz Ravnateljstva policije. Oni će biti raspoređeni na svim kritičnim točkama smatram da će osiguranje biti na visokoj razini", kazao je Franić.

Po njegovim riječima, osiguranjem će biti zahvaćen i splitska zračna luka, te autobusni i željeznički kolodvor. "Pojačan je nadzor na granicama koje gravitiraju našem području i zatražen je pomoć iz susjedne BiH da nam pripomognu", rekao je Franić.

Voditelj operativno-analitičkog centra za ovogodišnju Ultru Paško Ugrina pozvao je građane da prijave policiji bilo kakvu protupravnu radnju koju primijete.

"Nećemo tolerirati nikakav oblik protupravnog ponašanja i spremni smo, u slučaju potrebe, primijeniti i sredstva prisile sukladno zakonu", poručio je Ugrina.

Zapovjednik splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Ivan Kovačević istaknuo je kako i ta vatrogasna postrojba spremna pomoći u osiguravanju ovogodišnje Ultre.

Ravnatelj županijskog zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Leon Luetić kazao je kako će tijekom ovogodišnje Ultre na terenu biti angažirano šest timova hitne medicinske službe. "Splitski Klinički bolnički centar (KBC) spreman je za prihvat eventualno ozlijeđenih ili bolesnih", dodao je Luetić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije