Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKADAŠNJA POP ZVIJEZDA NASTUPA U ZAGREBU

Poznate domaće šlagere ogolila sam na zanimljiv način

Vesna Pisarović
Foto: Promo
1/4
20.10.2016.
u 10:51

Vesna Pisarović danas sa suprugom Ozrenom Pupovcem živi i radi u Berlinu te se posvetila jazz glazbi. Sutra će sa svojim međunarodnim sastavom nastupiti na festivalu Jazz.hr/jesen u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu

Nekada je bila jedna od najpoznatijih domaćih pop pjevačica, prije 14 godina nas je s pjesmom "Sasvim sigurna" predstavljala na Eurosongu, a onda se odlučila na zaokret u karijeri. Vesna Pisarović danas sa suprugom Ozrenom Pupovcem živi i radi u Berlinu te se posvetila jazz glazbi. Sutra će sa svojim međunarodnim sastavom nastupiti na festivalu Jazz.hr/jesen u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tom prigodom uz nju će nastupiti pijanist Giorgio Pacorig i bubnjar Zeno de Rossi te kao poseban gost basist Greg Cohen, glazbenik koji je ostvario suradnje s velikanima raznih žanrova. Vesna će na koncertu i predstaviti novi projekt – “Naša velika pjesmarica”, koji je ironičan osvrt na naslijeđe bivšejugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od 1950-ih do 1970-ih. Vesna je u njemu dala svoje viđenje nekad popularnih šlagera, obradivši ih na zanimljiv, jedva prepoznatljiv način.

Intrigantne obrade pjesama
– Nedavno mi se u Berlinu otvorila mogućnost okupiti niz znamenitih jazz glazbenika sa svjetske scene tako da sam ju iskoristila da bih napokon realizirala ove ideje i snimila jedan studijski uradak glazbenih obrada naših starih pjesama u jazz dekonstrukciji, koje će, nadam se, našoj publici biti intrigantne. Naime, čini mi se da u povijesnom smislu, za razliku od današnjice i njezina zatvaranja granica, ima nešto što je svakako potrebno afirmirati iz tog razdoblja, a to je upravo velika otvorenost kulturnih tokova, kao i jedan stav umjetničke odvažnosti, koji se ne boji participirati u najzahtjevnijim svjetskim zbivanjima – kaže Vesna Pisarović najavljujući koncert koji je na Muzičkoj akademiji u petak od 20 sati.

>>V. Pisarović: S mužem Ozrenom Pupovcem ne planiram djecu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije