Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10. FESTIVAL HRVATSKE GLAZBE U BEČU

Vesna Pisarović osvojila Bečane jazzom visokog dometa

vesna pisarović
Foto: Snježana Herak
1/2
VL
Autor
Snježana Herak
11.11.2014.
u 15:13

Požežanka Vesna Pisarović s berlinskom adresom u ponedjeljak navečer je u MuThu u Beču, koncertnoj dvorani slavnih Bečkih dječaka, oduševila publiku mješovitim programom tradicionalnog jazza, koji je obuhvaćao uz jazz standarde i obradu međimurskih narodnih pjesama i slavonskih napjeva te sevdalinki i romskih pjesama...

Požežanka Vesna Pisarović s berlinskom adresom u ponedjeljak navečer je u MuThu u Beču, koncertnoj dvorani slavnih Bečkih dječaka, oduševila publiku mješovitim programom tradicionalnog jazza, koji je obuhvaćao uz jazz standarde i obradu međimurskih narodnih pjesama i slavonskih napjeva te sevdalinki i romskih pjesama.

Bečani su doslovce sat i pol vremena, koliko je trajao koncert, uživali u Vesninim sjajnim vokalnim interpretacijama visokog dometa i njenom visokoprofesionalnom glazbenom ruhu. Jednako oduševljenje izazvali su i fantastični njemački glazbenici iz Rhein / Ruhr regije koji su pratili Vesnu Pisarović, JAZZPOOL NRW u sastavu Frederik Köster (truba), Wolfgang Schmidtke (tenor i sopran – saksofon), Martin Sasse (klavijature, orgulje), Philipp van Endert (gitara), Matthias Akeo Nowak (bas) i Peter Weiss (bubnjevi).

Koncertu su, između ostalih, bili nazočni i hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota, predstavnica Stalne misije republike Hrvatske pri OESS-u, UN-u i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, veleposlanica Dubravka Šimonović te ministrica savjetnica za kulturu u Veleposlanstvu RH u Austriji Zdenka Weber i Mirta Mandić iz Stalne misije RH u Beču. Vesna Pisarović za Večernji list rekla je kako je zahvaljujući programu „Cantus 3“ i JAZZPOOL NRW-u koji već dvije godine radi na jazz obradama tradicionalnih pjesmama različitih europskih zemalja dobila priliku ove godine predstaviti Hrvatsku.

– Teško mi je bilo odabrati 12 ili 15 pjesama za koncert, pa sam se odlučila za mix, dodala je, napomenuvši kako je odlučila pjevati i sevdalinke koje je naučila od svoje majke. Za glazbenike JAZZPOOL NRW-a rekla je da je „nastupiti s tako vrsnim umjetnicima na sceni kao san“. „Prije deset godina zamrznula sam svoju karijeru u Hrvatskoj i imala sam sreću da sam imala priliku školovati glas na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu i potom magistrirati jazz izvedbe na slavnoj londonskoj Guildhall School of Music and Drama", istaknula je Vesna, koja je 2002. godine bila predstavnica Hrvatske na Euroviziji, a 2012. godine objavila svoj prvi jazz prvijenac With Suspicious Minds za renomirani Jazzwerkstadt iz Berlina.

Pjevačica trenutačno živi u Berlinu i surađuje s brojnim poznatim europskim i svjetskim glazbenicima. – Nakon subotnjeg koncerta u Njemačkoj, zanimljiv će biti moj sljedeći projekt, nastup s dva poznata američka velikana jazza kao trio, u Pragu i Grazu, otkrila nam je Vesna Pisarović. Koncert je održan u sklopu programa 10. jubilarnog Festivala hrvatske glazbe u Beču. Šteta što nije bilo više publike.

>>Vesna Pisarović i glasoviti američki jazz velikani na ljetnoj turneji

>>Vesna Pisarović: Udajom se u mom životu ništa nije promijenilo

Komentara 2

ĆA
ćaćaća
19:13 11.11.2014.

navodno je na ćirilici pjevala..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije