Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDOSTAJAT ĆE

Ogromna tuga u svijetu glume! Slavna glumica preminula 6 mjeseci nakon teške dijagnoze

Foto: HBO
1/9
10.09.2020.
u 16:29

U 82. godini života preminula je glumica Diana Rigg koja je slovila za ikonu filma, kazališta i TV-a.

Nije dugo trebalo da dijagnoza raka uzme još jedan život, a ovoga puta s velikim gubitkom suočava se svijet glume koji je napustila glumica Dame Diana Rigg u 82. godini života, nakon šestomjesečne borbe s opakom bolešću.

- Moja najdraža mama mirno je umrla u snu ovog jutra kod kuće, okružena obitelji. Umrla je od raka koji joj je dijagnosticiran u ožujku i provela je zadnje mjesece života reflektirajući na svoj neopisiv život pun ljubavi, smijeha i dubokog ponosa na svoje zanimanje. Nedostajat će mi više nego riječi mogu iskazati - napisala je njezina kći glumica Rachel Stirling priopćivši javnosti da njene majke više nema.

U izjavi bliskog suradnika Simona Baresforda stoji sličan posljednji pozdrav koji navodi da je glumica za zadnje trenutke teških vremena koje joj je bolest priredila tražila privatnost.

- Dame Diana bila je ikona kazališta, filma i televizije. Bila je dobitnica nagrada Bafta, Emmy, Tony i Evening Standard Awards za njezin rad na pozornici i pred kamerama - uputio je riječi Baresford za glumicu koja je od 60-ih prošlog stoljeća na ovamo utjelovila veliki broj uloga od kojih će najzapamćenije ostati ona koju je imala u kultnom James Bondu (U službi njenog Veličanstva) gdje je igrala njegovu suprugu Teresa di Vincenzo 1969. godine, a uloga najpoznatijeg špijuna pripala je Georgeu Lazenbyu.

Mlađe generacije sjećat će je se po ulozi oštre i pravedne kraljevne imena Lady Olenna Tyerll  u "Igri prijestolja" koji je visoko kotirao kao jedan od najbolje portretiranih likova te franšize. Upečatljivu ulogu koja ju je lansirala u daljnji svijet malih ekrana imala je u seriji "The Avengers" iz druge polovice 60-ih prošlog stoljeća kao Ema Peel.

Komentara 2

DU
Deleted user
21:04 10.09.2020.

Da ne budem bezobrazan postaviti ću samo pitanje da li slavni i poznati trebaju živjeti vječno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije