Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatajenje srca

Obdukcija pokazala da je smrt Žuži Jelinek bila prirodna

13.04.2012., Zagreb - Legendarna zagrebacka snajderica, modna stilistica i kolumnistica Zuzi Jelinek.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
28.04.2016.
u 09:00

Zaključak obducentice bio je kako je Žuži Jelinek preminula prirodnom smrću zbog zatajenja srca, uzokovanog vezivnim promjenama u srčanom mišiću i malim vezivnim ožiljcima

Žuži Jelinek umrla je prirodnom smrću, te nije otrovana, kako je tvrdila njena kćerka Diana, koja je iznijela teške optužbe na račun brata Ivana. Kako je objavio portal net.hr u dokumentu koji u ime Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku potpisuje obducentica dr. sc. Marija Baković, a sastavljen je 26. siječnja, tri dana nakon što je poznata stilistica preminula, ističe se kako je obdukcijom utvrđeno ovapnjenje krvnih žila teškog stupnja, edem pluća te ožiljci srčanog mišića.

Provedena je i kemijskotoksikološka analiza, kojom je utvrđena prisutnost metabolita acetilsalicilne kiseline, odnosno Aspirina, koji se često koristi i kao kardiovaskularni lijek.

Zaključak obducentice bio je kako je Žuži Jelinek preminula prirodnom smrću zbog zatajenja srca, uzokovanog vezivnim promjenama u srčanom mišiću i malim vezivnim ožiljcima, piše portal net.hr.

Kliničku obdukciju zatražili su iz Hitne internističke ambulante, gdje je Žuži Jelinek dovedena 23. siječnja zbog poteškoća s disanjem.

Nažalost, iako su je uspjeli nakratko stabilizirati, ubrzo je umrla zbog zatajenja srca i disanja.

>> Teške optužbe iznose kći i sin Žuži Jelinek

Ključne riječi

Komentara 4

LU
lukivoda
10:12 28.04.2016.

a baš je bilo sumnjivo umrijeti u cvijetu mladosti jer nije još imala ni sto godina

DU
Deleted user
12:32 28.04.2016.

Ako se nasljednici ne mogu dogovoriti predlažem rješenje: dajte meni, kao neutralnoj trećoj osobi, cijelo nasljedstvo i nećeti imati problema. Prihvaćam sve pravne obveze.

ST
Stjepan2103
11:56 28.04.2016.

Boze, jel ova njena djeca imaju imalo ljudskog dostojanstva u sebi tako se preko lesa vlastite majke optuzuju...A sigurno je u pozadini prokleti novac...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije