Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
majstor efekata

Novi uspjeh našeg dobitnika Emmyja: 'Radit ću na seriji koju obožavaju Hrvati'

Ante Deković
Foto: Promo
1/10
21.09.2021.
u 15:15

- Za razliku od "Discoveryja" ovdje ću biti glavni i jedini supervizor specijalnih efekata. Već čitam scenarij druge sezone i mogu reći da će sigurno nadmašiti prvu - kazao je Deković o seriji nastaloj po vrlo popularnoj fantasy seriji romana za mlađu odraslu publiku isto tako mlade autorice Leigh Bardugo

Šibenčanin Ante Deković prošlog je tjedna nagrađen Emmyjem za rad na specijalnim efektima u trećoj sezoni serije "Star Trek: Discovery", a uskoro ga očekuju novi izazovi. Kako nam je javio iz Los Angelesa, nakon "Star Treka" bit će supervizor specijalnih efekata na drugoj sezoni serije "Sjena i kost", koja je ove godine debitirala na Netflixu i postala veliki hit i kod nas. 

- Za razliku od "Discoveryja" ovdje ću biti glavni i jedini supervizor specijalnih efekata. Već čitam scenarij druge sezone i mogu reći da će sigurno nadmašiti prvu - kazao je Deković o seriji nastaloj po vrlo popularnoj fantasy seriji romana za mlađu odraslu publiku isto tako mlade autorice Leigh Bardugo. 

Deković je u proteklih 16 godina radio na na mnogim poznatim serijama i filmovima kao što su “2012.”, “Igre gladi”, “Igra prijestolja”, “Pravi detektiv”, te “Star Trek”. Upoznao je mnoge poznate gluimce i redatelje, a na njega su najbolji dojam ostavili Colin Farrell i Jonathan Frakes.

- Collin je legenda, njega bih rado doveo i na pivo u Šibenik i mislim da bi on bez problema popio piće sa svima. Ponaša se kao da nije velika zvijezda, svaki put kad bi se vidjeli bi se zapričali. S druge strane, Vince Vaughn, koji je s njim glumio u drugoj sezoni "Pravog detektiva", je puno odmjereniji. Za Jonathana Frakesa, odnosno Rikera iz "Star Treka", mogu reći da mi je prijatelj. Ma cijela ta ekipa je fenomenalna - Patrick Stewart, Brent Spiner, Marina Sirtis... Svi su normalni ljudi koji cijene ono što radimo za njih - priča nam Deković.

Specijalni efekti proteklih godina znatno su se poboljšali, no Ante ne smatra kako će jednog dana hologrami zamijeniti stvarne glumce.
- Može hologram biti još realističniji, no nikad neće moći zamijeniti karizmu zvijezda poput Leonarda DiCaprija ili Brada Pitta - zaključio je Ante Deković. 

VIDEO: Severina postaje voditeljica: radit će na novoj televiziji gdje i Ivana Paradžiković

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije