Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jelena Radan

Novi album priča je o povezivanju mene kao djevojčice i žene

'radan'
Foto: ''
1/3
06.07.2013.
u 13:30

Prošlog tjedna glazbenica je objavila album "Voyage" na kojem je pjeva na francuskom, portugalskom, hrvatskom i engleskom "Volim biti na granici bajkovitog i stvarnog i zato obožavam umjetnost"

Nakon četiri godine kreativnog procesa stvaranja album Jelene Radan \"Voyage\" prošli je tjedan konačno osvanuo na policama glazbenih trgovina.

– Ponosna sam na sve glazbenike i autore, suradnike koji su mi se pridružili na ovom putovanju. Upotpunila sam ga svojom kratkom pričom i mišlju o susretu i povezivanju sebe kao djevojčice i kao žene, o sjećanjima na djetinjstvo, sličicama iz života kad smo bili netko drugi ili opet isti mi. Obavijen je nostalgijom – kaže glazbenica.

Zasluge za izvedbe i melodije i cijeli doživljaj albuma ne prepisuje samo sebi, nego i glazbenicima koji su joj pripomogli u tome - Miroslavu Navračiću na harmonici, Emilu Gabriću na violini, Ivanu Gazibari na kontrabasu, Tomiju Novaku na gitari i Josipu Konficu na udaraljkama i bubnjevima. Pjesme na albumu Jelena je otpjevala na hrvatskom, engleskom, francuskom i portugalskom.
– Nekako me ta višejezičnost oduvijek pratila – francuski sam učila u školi i Alliance Francaise, bila sam na Međunarodnom festivalu francuske šansone, engleski je tu kao neki prvi jezik do materinskog koji naučiš, a onda je i toliko glazbe upravo na engleskom i vuče te da se bar jednom izraziš i na tom jeziku, dok me portugalski privukao preko fada – objasnila je Jelena. I na ovom albumu surađivala je s curama iz Meritasa, Meri Jaman i Anitom Valo, koje potpisuju glazbu za album što ga je prije nekoliko mjeseci pjevačica najavila bajkovitim spotom za pjesmu \"Sjeti me se, ljube\".

– Volim biti na granici bajkovitog i stvarnog, zato obožavam filmove, knjige, uopće umjetnost koja ti dopušta da komuniciraš jednim drugim jezikom i izražavaš se – kaže Jelena. Kroz glazbu je ostvarila i suradnje s kazalištima i svake godine održava radionice u sklopu Udruge Breza u Osijeku, a tiha opsesija joj je i pisanje.
– Upravo nešto završavam, a tiče se pustolovine jedne djevojčice – zagonetno kaže Jelena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije