Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rock el Classico

Nele Karajlić neće nastupiti u Zagrebu, koncert mu je odgođen zbog tehničkih razloga

Beograd: Izvođači na Rock Star Festu odali počast Massimu Saviću
Foto: milan maricic
1/8
14.06.2023.
u 08:38

Koncert, oko kojeg se diglo i dosta prašine zadnjih dana, ipak neće biti održan 17. lipnja i prebacuje se na 20. siječnja sljedeće godine

Rock el Classico je najavljen kao veliki multimedijalni spektakl dvojice dr. Neleta Karajlića i Stefana Milenkovića i trebao se 17. lipnja održati u zagrebačkom Hala parku. Koncert, oko kojeg se diglo i dosta prašine zadnjih dana, ipak neće biti održan 17. lipnja i prebacuje se na 20. siječnja sljedeće godine, objavio je organizator, prenosi Muzika.hr. Kao razlog odgode navode se tehnički problemi.

Rock el Classico je novi koncept spajanja rock muzike s klasičnim djelima na do sada neviđen način, ali publika u Zagrebu će ipak morati pričekati još neko vrijeme da se uvjeri o kakvom je spektaklu riječ. Unazad nekoliko dana, uoči ovog koncerta Sejo Sexon iz Zabranjenog pušenja objavio je da bivšem kolegi ne dopušta izvođenje mnogih zajedničkih skladbi.

Nele Karajlić, tj. Nenad Janković, nije mu ostao dužan, pa je počela javna prepiska o tome tko su zapravo autori pjesama Pušenja, tko je zaštitio ime grupe (Sejo Sexon), tko je dao ime grupi (Neletova mama, dok je Sučić bio na odsluženju vojnog roka), i pojavila su se mnoga goruća pitanja o repertoaru nekadašnje grupe koji svojataju oba člana. Na kraju je odlučeno da Nele Karajlić na koncertu neće izvoditi pjesme koje je napisao Sejo, ali će izvoditi one koje je napisao sam. Gostujući nedavno u emisiji "Nedjeljom u 2" Nele je o raspadu i njegovom odlasku iz Zabranjenog pušenja rekao sljedeće:

- Pušenje se raspalo zato što je Sejo meni jednog dana rekao da sa mnom više ne može raditi. Našli smo se u jednoj kavani. Popili smo pivo, ja sam bio sje**n. Shvatio sam da moj život dobiva potpuno drugu dimenziju. Ja taj razgovor čak nisam osjetio kao da se raspada bend, meni je bilo dovoljno samo to da on više ne može sa mnom.

VEZANI ČLANCI

Prije tjedan dana iz menadžmenta grupe Zabranjeno pušenje stiglo je priopćenje kako unatoč brojnim upozorenjima Nele Karajlić i dalje bez odobrenja izvodi pjesme Zabranjenog pušenja na svojim koncertima, a ovaj put to se odnosilo na nastup u Beogradu i zbog toga su podigli tužbu.

- Naime, 21.6.2022. Nele Karajlić i Stefan Milenković su u Beogradu na Tašmajdanu održali koncert pod komercijalnim nazivom 'Rock el Clasico'. Pritom su bez ikakve obavijesti autoru pjesama Seji Sexonu neovlašteno, nakaradno i kičerajski potpuno izmijenili prvobitni duh djela i na taj način izveli sljedeće pjesme:

1. Posljednja oaza (Fikreta)

2. Zvijezda nad Balkanom

3. Hadžija il' bos

4. Balada o Pišonji i Žugi

5. Ibro Dirka

VIDEO Urban je grlio obožavatelje, a onda je netko u publici nakratko ostao bez mobitela

Komentara 2

PE
Penkalar
09:04 14.06.2023.

Tog Karajlica, eksponenta velikosrpske politike, se nije smjelo niti pustiti u HR, a osobito ne dozvoliti mu jos i da zaradjuje u HR!

MK
marcel.kocan
12:36 16.06.2023.

"tehnički problemi" - ne ide baš prodaja karata a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije