Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUSEIN HASANEFENDIĆ

Ne želimo živjeti od nostalgije i izuzetno nam je važno stvarati nove pjesme

Parni valjak
Foto: Promo
1/5
09.11.2016.
u 17:22

Uoči koncerta u Spaladium Areni 19. studenog Hus priča što spremaju publici u Splitu i kako i nakon 40 godina na sceni bend i dalje s jednakim veseljem nastupaju kao i na početku.

Ovog je kolovoza Parni valjak u Puli održao koncert za pamćenje. Dupkom puna Arena je gotovo tri sata pjevala i plesala s neumornim glazbenicima koji se nisu štedjeli na pozornici i svojoj su publici pružili nezaboravan koncertni doživljaj koji će pamtiti. Reprizu ovog glazbenog spektakla Parni valjak će 19. studenog prirediti i u Spaladium Areni, a što sve spremaju otkrio nam je u razgovoru Husein "Hus" Hasanefendić. 

Nakon rasprodane Arene u Puli stižete u splitski Spaladium. Što pripremate za publiku u Splitu, 19.11.2016.?
U Spaldiumu ćemo ponoviti koncepciju pulskog koncerta, a to znači programski i produkcijski najzahtjevniji koncert koji smo dosada postavili. Ukratko, biti će mega.

Dugih 40 godina ste na glazbenoj sceni, postoji li još uvijek onaj entuzijazam na koncertnim nastupima?
Vrijeme ne znači ništa kad radiš ono što voliš. Mi još uvijek osjećamo i uzbuđenje i odgovornost, a najviše veselje prije svakog nastupa. Još planiramo i postavljamo si ciljeve pa entuzijazma i žara ima na pretek.

Što mislite o novoj domaćoj glazbenoj sceni, da li vam je netko zapeo za uho?
Nažalost ne znam tko to čini novu scenu. Medijski nove scene nema. Ono što uberem usput, slušajući radio, su uglavnom već etablirani izvođači. Tu i tamo nešto što ne mogu prepoznati. 

Koliko Parni Valjak svira izvan granica Hrvatske?
Mi smo veliki bend u cijeloj regiji što uključuje i dijasporu pa više koncerata imamo vani nego u Hrvatskoj.

Vaše se nove pjesme i nakon 40 godina vrte na radijskim stanicama. Koliko vam to znači?
Nama je izuzetno važno da stvaramo nove pjesme. Ne želimo živjeti od nostalgije i zato nudimo sebe onakve kakvi smo danas. Ne želimo, danas, svirati sebe iz 78-e ili 85-e. Uvijek će na repertoaru biti naše obavezno štivo jer smo to dužni publici koja nas godinama prati ali važno je da znaju što nudimo sada. Značajno je to da smo u eteru sa novim pjesmama jer to znači da imamo svrhu.

Koliko se kroz vrijeme promijenio odnos medija prema Parnom Valjku?
Medijima danas mi nismo baš interesantni jer ne nudimo žutilo. Njima nije vijest kad se dogodi veliki koncert ili se snimi dobra pjesma. Njima trebaju skandali, rastave, svadbe i preljubi. Oni prate virtualne zvijezde i zvijezdice jer to narod hoće. Što će im TBF, Hladno pivo ili Valjak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije