Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavio novi singl

Naš glazbenik: 'U karanteni sam se odmorio kao nikad, ali i planirao nove projekte i suradnje'

Ivan Zak
Foto: PROMO
1/7
31.05.2020.
u 20:30

Ivan je, osim realizacije spota, autor glazbe, teksta, aranžmana, ali i glazbeni producent.

Hrvatski glazbenik i kantautor Ivan Volarić Zak četvrtim je studijskim albumom "Milion" predstavio i novi singl "Još mi fališ ti", emotivnu baladu koje podsjećaju na prijašnje, a opet pomalo drugačija.

Ivan Zak
1/8

Ono po čemu se izdvaja, objasnio nam je pjevač, jest moderniji zvuk. "U stvaranju ove pjesme nisam se vodio za glazbenim trendovima", kaže glazbenik.

Reakcije su, sudeći po komentarima publike, struke, ali i bližnjih, odlične.

"Jedno je kada pjesmu stvarate u studiju, pa imate neka očekivanja, a drugo je kada ta ista pjesma ‘zaživi’ među publikom, i onda se vide prave reakcije", kaže nam Ivan.

Kroz pjesme koje su proizašle iz njegovog studija, priča nam, ima onih koje su nastale kao rezultat osobnog iskustva, dok su neke inspirirane iskustvima prijatelja, obitelji..

"Još mi fališ ti" je jedna od petnaest pjesama s albuma, a Ivan je priznao kako je ona nastala u samo četiri minute.

"Nije mi trebalo puno vremena da ju stvorim. Nešto sam kombinirao s gitarama, uz to pjevušio, i tako je krenulo, prvo od refrena, a onda sam zapravo nadogradio ostatak", ispričao nam je.

"Kroz melodiju sam odmah vidio i kakav spot želim - nije tajna da jako volim prirodu i mislim da sam kroz ovaj spot uspio dočarati svu tu surovu ljepotu animalnog i prirodnog okruženja", pojašnjava spot pod vlastitom produkcijskom etiketom IZ Videos, sniman u Livnu, Livanjskom polju te na području Crne Mlake kod Jastrebarskog.

Ivan je, osim realizacije spota, autor glazbe, teksta, aranžmana, ali i glazbeni producent.

"Kada sam stvaraš pjesmu od samog početka do njenog finalnog izlaska, odgovornost je velika. U konačnici za njen uspjeh ili neuspjeh prvenstveno sam odgovoran ja, što je i dobro, jer nemam kome prigovarati osim sebi", iskren je pjevač.

Ivan Zak
1/3

Dodaje da voli taj stvaralački proces, ali i da je zadovoljan i suradnicima koji ga okružuju.

"Međusobno se respektiramo, uigrali smo se i nekako stvaramo s lakoćom kad je dobra ideja tu. Uspijevamo prebroditi opasnost od upadanja u šablone i rutine, jer to ubija umjetnost", kaže.

Album 'Milion' u izdanju Hit Recordsa od posebnog je značaja za Ivana, jer je na neki način zaokružio razdoblje u kojem je kao kreativac i glazbenik mnogo postigao.

"Odradila se tu i Arena Zagreb 2017. godine, bilo je mnogo nastupa diljem zemlje i inozemstva. Mogu reći da je iza mene jedno doista intenzivno razdoblje koje sam okrunio tim albumom", priznaje i dodaje da mu je zadovoljstvo tim veće jer je u istom razdoblju dovršio i svoj vlastiti glazbeni studio La Bamba u kojem je produciran album.

Pjesme za album "Milion" pomno su birane i svaka od njih glazbeniku nešto znači.

"Uz baš svaku veže me nešto lijepo i posebno tako da doista imam razloga biti zadovoljan", kaže.

Ivana često vidimo na top ljestvicama, ali i kao dobitnika nagrada, kao i mnogih nominacija za nagradu Cesarica, a sam pjevač vjeruje da je to zbog toga što glazbi, kao i svemu u životu, pristupa iskreno, otvorena srca i bez kalkulacija.

"Vjerujem da to publika vidi, voli i nagrađuje. Glazbeno tržište je ogromno, ukusi su različiti i mislim da je doista super kad vas publika prepozna i postane vjeran sljedbenik", kaže i dodaje da zauzvrat konstantno radi na sebi i svom izričaju. Trudi se uvijek biti što bolji i kreativniji, a jasno je da je i podrška publike u tome ključna.

Ivan Zak
1/10

"Nema uspješnog glazbenika bez vjernih slušatelja", priznaje pjevač iznimno zahvalan svojoj publici.

U ovo vrijeme pandemije, kaže, koncerti su mu jako nedostajali, no s druge strane priznaje da se uspio odmoriti kao nikad, posvetiti se i nekim drugim privatnim stvarima koje već godinama baca u drugi plan.

"Uz sve to sam i radio, stvarao, planirao neke nove projekte. Jedino se nadam da će se situacija i za nas glazbenike u što skorije vrijeme normalizirati, jer doista smo jedna od gospodarstvenih skupina koje su najviše pogođene pandemijom i okolnostima koje su iz te pandemije proizašle", smatra.

Ublažavanjem mjera Ivan naveliko planira neke nove projekte, nove suradnje s nekim kolegama i pjevačima, no ipak nije htio otkriti sve detalje.

Iako mu je karantena teško pala, nada se brzom restartu.

"Ja bih volio startati već sutra, vjerujem da je i publika željna klasičnih koncertnih druženja, no sve ovisi o procjeni stručnjaka", zaključuje glazbenik.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije