Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Ljetni festivali

Najbolja stvar koju možete napraviti za kraj ljeta – posjetiti Dane piva u Karlovcu

Svojim prirodnim ljepotama, kulturnim i povijesnim znamenitostima i gastro ponudom Karlovac je odlično utočište za bijeg od svakodnevice. Stoga, produžite si vikend, doživite sve što grad ima za ponuditi i pritom se sjajno zabavite.
12. kolovoza 2019. u 15:55 11669 prikaza
Dani piva u Karlovcu
Pogledajte galeriju 1/10

Karlovac vam je uvijek u prolazu, ali zastanite i dozvolite jednom kraljevskom gradu da vam zaustavi vrijeme. Njegovi građani znaju što sve Karlovac ima i može i odlučili su pokazati sve njegove kulturne znamenitosti i prirodne ljepote. Za početak, Karlovac je jedan od rijetkih gradova koji zna točan datum svojeg osnivanja, 13. srpnja 1579. godine, što znači da je prije nešto manje od mjesec dana proslavio 440. rođendan. Poznat kao grad susreta i grad na četiri rijeke, osvaja posjetitelje povijesno važnim lokacijama i građevinama.

Svoj dolazak u Karlovac začinite kilometrima perivoja, parkova, šančeva i pet stoljeća povijesti. Predahnite na obali Korane, ušuljajte se među zidine Starog grada Dubovca, zavirite u skrivena dvorišta povijesne jezgre Zvijezde.

Pogledajte kako žive ribe u slatkovodnom akvariju Aquatici, istražite povijest u Gradskom muzeju, posjetite prekrasnu baroknu zgradu u kojoj je najstarija Glazbena škola u Hrvatskoj, promatrajte ptice u Vrbanićevom perivoju i provjerite kriju li se sirene u karlovačkim rijekama, a prebrojite i rijeke… tko zna…

Pustite neka stoljeća povijesti struje kroz vas i otkrijte što je Napoleonova vojska ostavila gradu na četiri rijeke i kako je karlovački gimnazijalac Nikola Tesla postao izumitelj budućnosti.

Dani piva u Karlovcu | Autor :

Zaustavite se na drugom kraju grada, u naselju Turanj na uzvisini koja je postala nezobilazna točka karlovačke i hrvatske povijesti, u Muzeju Domovinskog rata Karlovac – Turanj.

I najzad opustite se u vožnji po rijeci Kupi u Žitnoj lađi, povijesnom brodu kakav je u 18. stoljeću plovio rijekom Kupom i prevozio žito.

Možda najbolja prilika za doživjeti Karlovac i najbolji stvar koju možete napraviti za kraj ljeta je iskoristiti vikend (i produžiti ga po mogućnosti) i posjetiti grad za vrijeme Dana piva koji ove godine počinju 30. kolovoza i traju pet dana.

Ova najstarija pivska manifestacija u Hrvatskoj i gradu koji ima bogatu tradiciju u proizvodnji piva ove je godine podvrgnuta temeljitom remontu. S ukupno pet pozornica na pet različitih lokacija u gradu – Šetalište dr. Franje Tuđmana, košarkaško igralište Šanac, kino Edison, Foginovo kupalište i ŠRC Korana - 33. Dani piva u Karlovcu pretvaraju grad u veliku festivalsku pozornicu.

Dani piva u Karlovcu | Autor :

Od najavljenih nastupa kultnih domaćih rock bendova izdvojit ćemo Prljavo kazalište, Psihomodo pop, Juru Stublića i grupu Film, Urbana & 4. Ljubitelji hip hop zvuka na svoje će doći kada se na pozornicu popnu Tram 11 i Edo Maajka, a za one koji preferiraju elektronsku glazbu u kultnom kinu Edison glazbu će puštati najtraženiji domaći DJ-i. Ulaz na sve koncerte je besplatan, za vrijeme festivala bit će besplatan i ulaz u Desperados kamp na Foginovom kupalištu na rijeci Korani, koje se nalazi u samom centru. Kompletni raspored koncerata i događanja na Danima piva možete pronaći ovdje.

Jeste li ikada gledali kako nastaju grafiti? Tijekom Dana piva u Karlovac dolaze Graffiti na gradele koji će Karlovčanima ostaviti svoje jedinstvene gradske murale. Za vrijeme Dana piva u Karlovcu će se na prostoru Športsko-rekreativnog centra Korana održati Obrtnički sajam uz bogatu gastronomsku ponudu gdje možete kušati tradicionalne specijalitete karlovačke kuhinje i dobro pivo. Jedna od najstarijih hrvatskih pivovara je upravo ona karlovačka, osnovana davne 1854. godine u četvrti Dubovac. O tome koliko je Karlovačka pivovara povezana s identitetom grada Karlovca svjedoči i činjenica da je to jedino poduzeće koje ima odobrenje za korištenje službenog gradskog grba na svojoj etiketi.

Dani piva u Karlovcu | Autor :

Inače, pivovara će tijekom Dana piva otvoriti svoja vrata svima koji žele vidjeti gdje se i kako proizvodi Karlovačko pivo. Pivari će provesti posjetitelje kroz uzbudljiv proces proizvodnje piva, a obilazak završava edukativnom degustacijom brendova iz portfelja kompanije HEINEKEN Hrvatska. Dan otvorenih vrata održat će se 3. rujna od 11 do 18 sati.

Posebna veza grada i pivovare ogleda se i u dugogodišnjem partnerstvu zaslužnom za organizaciju Dana piva, koji organizira Grad Karlovac uz podršku glavnog sponzora kompanije HEINEKEN Hrvatska, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i trgovačko društvo Mladost d.o.o. Karlovac.

Sadržaj je nastao u suradnji s HEINEKEN Hrvatska

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Zemlja Mjesec
IZNIO I DOKAZE
Slavni sportaš šokirao: Zemlja je ravna ploča, lažu nam! A čovjek nije bio na Mjesecu