Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljudi su ljuti

Na društvenim mrežama širi se teorija zavjere: 'Zbog ovog je bilo jasno da će Nemo pobijediti'

Švicarska pobjednik Eurosonga
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/12
12.05.2024.
u 19:00

Nisu ljuti samo fanovi iz Hrvatske, već cijela situacija nije dobro sjela ni stranim fanovima Eurosonga. Tako su se počele širiti teorije zavjere i šale po društvenim mrežama, pa neki pišu da su Nemo znali da će pobijediti jer je pozornica bila u obliku križa. Križ se, naime, nalazi i na Švicarskoj zastavi.

Na Euroviziji koja se održala u Švedskoj pobijedili su Nemo iz Švicarske. Mnogi fanovi ovog natjecanja smatraju da je Hrvatska pokradena, jer je naš predstavnik Baby Lasagna bio miljenik publike te su mu gledatelji dodijelili gomilu glasova, a pobijedio je i u prvom polufinalu, isto prema glasovima publike. Nisu ljuti samo fanovi iz Hrvatske, već cijela situacija nije dobro sjela ni stranim fanovima Eurosonga. Tako su se počele širiti besmislene teorije zavjere i šale po društvenim mrežama poput ove da su Nemo znali da će pobijediti jer je pozornica bila u obliku križa. Križ se, naime, nalazi i na Švicarskoj zastavi. 

"Ne vjerujem u slučajnosti", stoji u opisu jedne objave na X-u, bivšem Twitteru.

 

Više tisuća komentara zasule su od sinoć profile švicarskog predstavnika Nema, pobjednika ovogodišnje Eurovizije na njegovim društvenim mrežama - točnije Instagramu. Uz tek pokoju čestitku na pobjedi, njegov je Instagram sada zatrpan riječima nezadovoljstva. Autori komentara, a ima ih sa svih strana svijeta, uglavnom pišu kako je Hrvatska, to jest Baby Lasagna, "pokradena", kako je žiri oteo našem predstavniku zasluženu pobjedu te kako je sve jasno kada se pogledaju glasovi publike.

FOTO/VIDEO Totalna ludnica na zagrebačkom Trgu! Fanovi dočekali Baby Lasagnu u apsolutnoj euforiji

Švicarska pobjednik Eurosonga
1/113

- Ista stvar kao s Kärijäom prošle godine - napisao je jedan od komentatora, dok je drugi dodao kako se treba tražiti "pravda za Baby Lasagnu", ali i za nizozemskog predstavnika Joosta koji je izbačen s natjecanja te nije sudjelovao u finalnoj večeri. Uz našeg predstavnika, ekipa na društvenim mrežama traži pravdu i za Italiju i Grčku, koje su, smatraju, bile bolje od Nema i njegova "Codea".

VEZANI ČLANCI:

- Hrvatska je trebala pobijediti. I tebi je to jasno - glasio je drugi komentar na Instagramu Nema. Naravno, među kritičarima je mnogo onih iz Hrvatske, no i gledatelji iz drugih zemalja imali su što za reći. Jedan komentar koji se istaknuo jest da nakon ovogodišnje Eurovizije službeni eurovizijski slogan "United By Music", odnosno "Ujedinjeni u glazbi" treba promijeniti slogan u "Podijeljeni u glazbi"... 

VIDEO Horvat: Pjesma Nema glorificira njegov nebinarni stav i ideološke priče oko toga

Komentara 3

Avatar pendreck
pendreck
22:29 12.05.2024.

Ma.. bedastoća. Jedino sto je jjasno da su prinudili zirije

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
13:39 13.05.2024.

Što to znači "Nemo su pobijedili"?!!! Koji je to jezik?!! Kakva je to gramatika?!! Fuj!

EJ
ejStef
00:38 13.05.2024.

Na youtube službenom kanalu čak su uklonili video, pa ga ponovo stavili jer je imao 10 puta više dislike nego like...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije