Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Michelle Obama ne štedi energiju i zato je doživjela 'burnout'

Muškarci u njezinu životu igraju vrlo važnu ulogu jer je uz njih postizala više od prosjeka i u tom “nadmetanju” zapravo je ona osobno profitirala. Njezin otac utjecao je na to da shvati važnost obrazovanja u životu žene, i to žene čije je podrijetlo samo po sebi stavljalo okvire na mogućnosti napretka.
01. rujna 2020. u 20:44 1 komentara 304 prikaza
Hillary Clinton i Michelle Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Djevojka tamne puti odrasta u Americi s ambicijama da postane netko i nešto. Izuzetne fizičke i mentalne energije, natjecateljskog duha, ambiciozna, ozbiljna u obvezama i dužnostima, ona je oduvijek uspijevala biti zapažena. Uvijek je aktivna sudionica događanja i nikada samo promatračica.

Muškarci u njezinu životu igraju vrlo važnu ulogu jer je uz njih postizala više od prosjeka i u tom “nadmetanju” zapravo je ona osobno profitirala. Njezin otac utjecao je na to da shvati važnost obrazovanja u životu žene, i to žene čije je podrijetlo samo po sebi stavljalo okvire na mogućnosti napretka. 

Znači, bilo je iznimno važno biti bolji od najboljega ako želiš naprijed. Njezin brat bavi se sportom, u vrlo bliskom su odnosu, međusobno se podržavaju. A najpoznatiji u svijetu njezin je suprug Barack Obama, koji je postao prvi tamnoputi predsjednik SAD-a, a ona uz njega prva dama. I to ne prva dama koja se isključivo bavila pojavljivanjem na društvenim događanjima, nego dama i supruga koja je uvijek imala svoj stav, svoj integritet i koja je mogla održati savršen politički inspiracijski govor bez pomagala – iz glave, u jednom dahu. 

Njezina nježna, emocionalna strana nije bila toliko zamijećena u javnosti, ali svi koji su joj bliski znaju koliko se Michele brine za sve, koliko ljubavi i empatije ima i dijeli je, koliko ljubavi poklanja vlastitoj i tuđoj djeci. Ona je osoba na koju se može računati i na koju se može osloniti. Briga za druge, zaštitnički instinkt i diskretnost kada joj se povjere čine Michele osobom koju poštuju i kojoj vjeruju. Za nju samu te osobine mogu biti teret i uzrok zabrinutosti, a to je podloga za depresivnost kada je premorena.

Svoju energiju ne štedi i zato je doživjela “burnout”, premorenost koja je dovela do simptoma depresije koju liječi uz stručnu pomoć. 
Ali znamo da je depresija dio bića kreativnih ljudi koji stvaraju nešto za opće dobro, nešto što prelazi okvire osobnoga.

Za više astroanaliza posjetite stranicu astrologinje Anđelke Subašić.

Arepera Maracay Poznati glazbenik otvorio restoran u srcu Zagreba: 'Nisam znao da je tako teško pokrenuti biznis u Hrvatskoj' Ozzy Osbourne NIJE MU LAKO Neprepoznatljiv je! Legendarni glazbenik po prvi put u javnosti nakon što je priznao tešku dijagnozu Miguel Oliveira snažna ljubav Otac je presretan! Trkačka zvijezda se zaručila s polusestrom: 'Odrasli smo zajedno'

 
BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?