Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT U TVORNICI

Melankolična Luce odvela nas je na divno putovanje

Koncert Luce u Tvornici
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/7
20.10.2018.
u 11:43

Luce je neposredna i privatno, ali i na koncertu, što se najbolje vidjelo sinoć na koncertu na kojem je komunicirala s publikom kao da je sa svima kod sebe doma, a na trenutke je i zaboravila da je na pozornici, pa bi okrenula leđa kako bi obrisala znoj ili se napila vode. I to je Lucin dodatni šarm.

Tri godine nakon što je izdala EP „U bojama“ i nastupila u malom pogonu Tvornice kulture u Zagrebu, Lucija Ćustić Luce dokazala je da ima kalibar za velike stvari. Debitantski album „Susret“ i sinoćnji koncert u velikom pogonu Tvornice svrstaju je u sami vrh novog vala hrvatske glazbene scene.

Ono što je dodatni plus je i što je Luce kantautorica, a pjeva takvom lakoćom da vam se čini kao da to može svatko. Naravno, ne može jer njene pjesme može samo ona otpjevati svojim fantastičnim melankoličnim glasom, koji bi najbolje bilo usporediti s Lanom Del Ray. Luce je neposredna i privatno, ali i na koncertu, što se najbolje vidjelo sinoć na koncertu na kojem je komunicirala s publikom kao da je sa svima kod sebe doma, a na trenutke je i zaboravila da je na pozornici, pa bi okrenula leđa kako bi obrisala znoj ili se napila vode. I to je Lucin dodatni šarm.

Premda su na pozornici osim Lucinog benda bili i brass sekcija i gudački kvartet, najmoćniji instrument bio je upravo njeni alt, koji nas je vodio kroz album „Susret“ i EP „U bojama“. „Možda mi“, „Proći će“, „Početak“ i „Sama ostajem“ u Lucinoj interpretaciji odvode nas na putovanje u prošlost, a s Lucom imamo dojam kao da smo u nekom crronerskom baru.

Luce je dodatni talent pokazala i izborom gostiju. S klapom Stine, ovogodišnjim pobjednicima klapskog festivala u Omišu otpjevala je Oliverovu „Pismo moja“.

U klapi sam pjevala tijekom studiranja na Agronomskom fakultetu, i tada mi je maestro Dinko Fio kazao „Luce, ti ćeš biti nova Josipa Lisac“. Imala sam veliku čast da s gospođom Josipom pjevam na istoj ovoj pozornici – kazala je Luce i odlično otpjevala Josipinu „Gdje Dunav ljubi nebo“. Lisac je bila spriječena nazočiti koncertu, ali je zato Luci poslala veliki buket cvijeća.

​​​​​​​

Gosti na koncertu bili su i Antonia i Aljoša Šerić, s kojima je Luce otpjevala prekrasnu Pavelovu „Čuvaj se“, te Gina i Nenad iz Detoura, s kojima je pjevala njihovu „Plešem sama“.  A o kvaliteti sinoćnjeg koncerta najbolje govori činjenica da je Luce na kraju dobila pravi "standing ovation", oduševljeni pljesak publike. 

Ključne riječi

Komentara 3

GR
grodar
11:55 20.10.2018.

tko ovu sluša

DU
Deleted user
11:56 20.10.2018.

Takvi ko ti sigurno ne. Meni je ona divna, krivo mi je što nisam bio na koncertu

GR
grodar
14:33 20.10.2018.

prasica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije