Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podržava ju

Maloljetna aktivistica Greta Thunberg od glumca je dobila prikladan poklon

Foto: Instagram screenshot
1/6
30.09.2019.
u 22:19

Kao i ona, Schwarzenegger je držao govore na temu klimatskih promjena, a još jedna stvar koja ih povezuje su negativne reakcije koje su izazvali kod predsjednika Trumpa

Arnold Schwarzenegger veliki je obožavatelj ekološke aktivistice Grete Thunberg.

Kako bi joj pomogao, slavni glumac ponudio joj je na posudbu svoj električni Hummer za vrijeme njezinog posjeta SAD-u, no s obzirom na to da nije bilo praktično pobrinuo se za alternativu. Naime, nabavio joj je Tesla Model 3 električni automobil da se po SAD-u kreće na ekološki prihvatljiv način. Schwarzeneggerov glasnogovornik rekao je da je bivši guverner već ponudio 16-godišnjoj Greti svoju pomoć.

Foto: Instagram screenshot

Kao i ona, poznati glumac držao je govore na temu klimatskih promjena, a još jedna stvar koja ih povezuje su negativne reakcije koje su izazvali kod predsjednika Trumpa. Ove godine, susreli su se u Austriji svibnju, a Schwarzenegger nije skrivao oduševljenje njezinom pojavom.

Svaki njezin korak se prati kao da je riječ o filmskoj zvijezdi, međutim Greta Thunberg svjetsku slavu stekla je prosvjedujući za okoliš. Njezina obitelj sastoji se od njezinih roditelja Malene Ernman i Svante Thunberg, sestre Beate i djeda Olofa Thunberga.

Mlada aktivistica u dalekom je srodstvu i s dobitnikom Nobelove nagrade za kemiju 1903. godine, Svateom Arrheniusom. Gretin otac upravo je dobio ime prema slavnom rođaku, međutim točna obiteljska povezanost nije utvrđena. Arrhenius je rođen 1859. godine, a umro je 1927. godine. Dobio je Nobelovu nagradu za istraživanje koje je pokazalo kako emisije ugljičnog dioksida mogu dovesti do efekta stakleničkih plinova.

Obitelj Thunberg ima dugu povijest rada u kazalištu, a obitelj je zajednički napisala i knjigu 'Naša kuća gori: Prikaz obitelji i planete u krizi' koja će biti objavljena u ožujku 2020. godine.

Komentara 8

NE
neboiznadzagreba
23:27 30.09.2019.

Sjeća li se itko filma Djeca kukuruza, u kojem klinci, pod vodstvom klinca-proroka pobiju sve odrasle? Evo nam novog proroka apokalipse,Grete, djevojčice koja dolazi iz jedne bogate zemlje i drži lekcije u Ujedinjenim narodima, a "autoriteti" koji svijet čine ovakvimm mjestom, bjesomučno joj plješću. Tko je ovdje lud?

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:17 30.09.2019.

Interesantno je da elektrane pogonjene fosilnim gorivima a koje su najisplativije potrose vise npr diesela za proizvodnju struje dovoljne da napuni akumulator el. Automobila nego sto bi fosilnog goriva taj isti automobil potrosio za prijelaz dvostruko vece distance nego elektricni s jednim punjenjem.

UM
Umoran
22:49 30.09.2019.

Nisam dosad znao da je i Arnold obolio od autuzma!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije