Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pipsi u Vintageu

Malo bendova u Hrvatskoj može tako usrećiti fanove bez nekih od svojih najvećih hitova

Pipsi u Vintageu
Foto: Dario Markas
1/3
04.03.2016.
u 12:20

Što reći nakon što svi fanovi odu kući sa blaženim smiješkom na licu, a bend nije odsvirao takve svoje uspješnice kao što su Poštar lakog sna, Plači, Nogomet, Ljeto '85, Ljubav, ili pola svojeg iznimno dobro prihvaćenog posljednjeg albuma.

Pips, Chips & Videoclips su sinoć u krcatom zagrebačkom Vintageu imali još jedan maestralan koncert koji se inače zaredali zadnjih nekoliko godina u Zagrebu. Preko svoje Facebook stranice Pipsi su koncert, koji se rasprodao deset dana prije, najavljivali kao onaj na kojima će svirati mnoge pjesme koje u zadnje vrijeme sviraju jako rijetko ili gotovo praktički nikad ne sviraju. Tako je i bilo, ali slučajni prolaznik po atmosferi i vrhuncima na koncertu nikad ne bi rekao da ovaj band na pozornici nije odsvirao još neke od svojih glavnih aduta. 

Što reći nakon što svi fanovi odu kući sa blaženim smiješkom na licu a band nije odsvirao takve svoje uspješnice kao što su Poštar lakog sna, Plači, Nogomet, Ljeto '85, Ljubav, ili pola svojeg iznimno dobro prihvaćenog posljednjeg albuma. Uvjeren sam da nema benda u Hrvatskoj koji si može dozvoliti izostavljanje takvih hitova, a da fanovi ne osjećaju da im bend nešto duguje. Pipsi i Dubravko Ivaniš Ripper (ili Daddy?!) svojim fanovima ne da ništa ne duguju od sinoć, nego mi je nakon što sam shvatio da će ovaj koncert proći bez Boga, Sao Paola, Fred Astairea i još niza hitova pala na um usporedba sa Bruce Springsteenom i E-Street bandom koji bez problema održe maestralan koncert od 4 sata i od sinoć sam uvjeren da bi i Pipsi isto to mogli bez problema i padova. Nažalost ne na stadionima kao The Boss, nego primjerice u Maloj dvorani Doma sportova gdje su u prosincu 2014. održali furiozan koncert.

A među i ovim odsviranim bilo je takvih bisera koji su posjetitelje bacili u ekstazu kao što su Dan, mrak, Gume na kotačima, Malena, Narko pa sve do starih hitova iz prve faze karijere poput Male fufice i Svaku noć sam pijan.

Ripper ni jučer nije bio rječit u tim minimalnim stankama između pjesama, ali oni koji pohode njegove koncerte ionako ne očekuju da govori još mimo pjesama jer on kao autor govori baš tim pjesmama koje svi pjevaju jednoglasno. Ne mogu više nabrojiti na koliko koncerata Pipsa u životu sam bio, ali se ne mogu sjetiti da su ikad svirali tuđu stvar iako me moja bolja polovica uvjerava da jesu, a žene su uvijek u pravu, a sinoć je Ripper o aktualnom stanju u državi progovorio kroz Haustorovu pjesmu Neobičan dan. Iako ostavljam mogućnost da nije ta pjesma pjevana zbog političkog trenutka jer sam uvijek smatrao glupim pitanja i objašnjavanja "što je pisac time htio reći".  U uvodu prije pjesme Ripper je rekao da je imao 16 godina kada je čuo pjesmu i da tada nije znao o čemu zapravo pjesma govori. Desnica, lijevica, centralno...     

>> Dubravko Ivaniš: Nikad nisam držao baklju, loš sam Hrvat

>> Ripper: Bunt 'urbanih' mi jako ide na živce

Komentara 1

YZ
yambra.zg
15:39 04.03.2016.

pipsi su bend koji su sa svojim hitovima prodrli u duse i srca,svih zagrebcana koji znaju kaj je purgerski mentalitet. ja njihove pjesme slusam od cca.95god.i slusat cu ih dok sam ziv jer u meni ne bude samo muzicki dio,vec i onaj koji je povezan sa "ulicom" i urbanim zivotom Grada Zagreba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije