Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inozemna karijera

Kristina Krepela: Moj partner iz filma bit će Sulejmanov sin

Kristina Krepela (1)
Foto: Privatni album
1/3
03.10.2013.
u 10:00

Naša glumica nedavno se vratila iz Bakua gdje je bila na premijeri turske povijesne bajke “Mahmut i Meryem” u kojoj glumi mističnu Ceylan

S puno komplimenata na račun haljine i naravno glume u filmu “Mahmut i Meryem” Kristina Krepela vratila se iz Bakua u Azerbajdžanu gdje je nedavno održana premijera ove tužne povijesne bajke čija je radnja smještena u razdoblje Otomanskog Carstva.

 Naučila arhaične izraze

 – U Bakuu je vladalo pravo oduševljenje filmom jer je ipak riječ o ekranizaciji jedne povijesne priče čiji je autor Azerbajdžanac. Za premijeru sam odjenula haljinu Marije Cvitanović s kojom sam prvi put surađivala u seriji “Ljubav u zaleđu”. Supruge tamošnjih visokih dužnosnika bile su zadivljene haljinom i uvjerene kako zasigurno nosi potpis Diora pa su bile iznenađene kada sam im rekla kako je to haljina hrvatske dizajnerice – prepričava Kristina dojmove. Visokobudžetni film tursko-azerbajdžanske koprodukcije u kojem Kristina glumi mističnu Ceylan, osim iznimnog iskustva, donio joj je i brojna prijateljstva.

 – Ostala sam u doista odličnim odnosima s Arasom Bulutom Iynemliom koji u filmu glumi princa Mahmuta. Kad smo bili na premijeri u Bakuu, pohvalio mi se kako je dobio i ulogu u četvrtoj sezoni “Sulejmana Veličanstvenog”. U novim nastavcima glumit će Sulejmanova sina. Jako je sretan zbog uloge jer je na tom povijesnom spektaklu okupljena turska glumačka elita – kaže glumica. Iako u filmu govori turski, Kristina kaže kako se loše sporazumijeva na tom jeziku jer je turski koji je učila za film arhaičan.

– Mene su dopale doista teške i arhaične rečenice i fraze koje se ne koriste u svakodnevnom govoru. U učenju dijaloga imala sam izvrsnu učiteljicu, tursku kazališnu glumicu Ozge O’Neil koja odlično govori engleski pa smo se bez problema sporazumijevale. Dok sam snimala film, ona je pripremala Čehovljev “Višnjik” u kazalištu. Išla sam s njom na probe i postala dio ansambla. Od velike pomoći mi je bilo što sam slušala glumce na probi i puno sam tako naučila – govori nam Krepela.

Ovaj vikend odlazi u Antalyu, gdje će biti gošća tamošnjeg filmskog festivala, i to s filmom “Crossroad” koji je nastao u englesko-francusko-bosanskohercegovačkoj koprodukciji. Priča je to o potrazi za nestalima u Bosni i Hercegovini u kojoj Kristina glumi ženu na rubu ponora koja upoznaje forenzičara koji radi na iskapanju grobnica i identifikaciji poginulih. Njihove životne priče uskoro se isprepliću...

 Voli biti ptica selica

 – Ovaj film mi je posebno drag jer sam u njemu dobila priliku glumački rasti, a i bio je veliki izazov s obzirom na to da igram u njemu dvije uloge. Priča je teška, no govori o ljubavi, nadi, vjeri, strpljenju i oprostu – objašnjava. Ovo ljeto imala je priliku raditi i s članom poznate filmske obitelji Coppola. – Na jugu Italije i u Rumunjskoj snimala sam mračni triler kojem je redatelj Bruno Coppola, inače nećak poznatog Francisa Forda Coppole – otkrila nam je Kristina. U samo godinu dana snimila je filmove na četiri jezika diljem Europe i iako je to izazov kojem teži većina glumaca, Kristina priznaje da zna biti stresno.

– Teško je i stresno stalno se navikavati na novu ekipu. Strah te je, bude i suza, ali glumci su ptice selice i divno je kada dobiješ priliku raditi s novim ljudima, razmjenjivati glumačka i životna iskustva – kaže Kristina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije