Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARTINA STJEPANOVIĆ

Kod mene sve ide postupno i zato cijenim svoj put

Martina Stjepanović
Foto: Davor Pukavec/PIXSELL
1/6
01.10.2017.
u 16:47

Vrckavu djevojku Gogu u sapunici 'Čista ljubav' Nove Tv tumači mlada Vinkovčanka koja naglašava kako obožava svaki dio svog posla i izazove koje donosi

Mlada i atraktivna glumica Martina Stjepanović već je osvojila brojne ljubitelje nove domaće serije “Čista ljubav”, koja se prikazuje na Novoj TV. Šarmantna, pametna i lijepa Martina prvi se put predstavlja publici većom ulogom, a lik Goge, kako nam je otkriva, sasvim joj je sjeo

“Goga je vrckava, dobronamjerna, ekstrovertirana djevojka u kasnim dvadesetima. Radi kao tajnica u gradskom poglavarstvu i zaista uživa u svom poslu. Jako puno radi i na sebi, i to na svim razinama, pa se tako pouzdaje u razne metode kao što su knjige za samopomoć, horoskop, novi modni trendovi... sve kako bi konačno pronašla svoju drugu polovicu”, otkriva nam mlada Vinkovčanka koja je prije dvije godine diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, i to smjer gluma i lutkarstvo, čime je stekla akademski naziv magistra kazališne umjetnosti – akademskoga glumca i lutkara.

Na naše pitanje odakle tako zanimljiva kombinacija i znači li to da joj je kazalište ipak draže od filmova i serija, naša sugovornica odgovara:

“Umjetnička akademija u Osijeku nudi oba smjera kazališne umjetnosti pri upisu, bez mogućnosti odabira. Tako da sam lutkarstvo usputno upisala zbog glume i malo po malo počela se upoznavati s tim svijetom. Zanimljivo je koliko jedno nadopunjuje i obogaćuje drugo. Lutkarski pristup i način razmišljanja totalno je kazališni i otvara nove vidike mašti i mogućim rješenjima na sceni, kako u lutkarstvu, tako i u glumi. Lutkarstvo ne podrazumijeva samo konkretnu lutku ježa, drveta koje govori ili vještice niti isključuje odraslu publiku. Ono lako može postati totalno kazalište. No ja zaista uživam i volim svaki dio svog posla i izazove koje donosi. Htjela bih se okušati u svemu što moje zanimanje nudi i ispitati svoje mogućnosti u svladavanju tih izazova, što u meni uvijek potiče motivaciju i potrebu da još više radim na sebi. To je proces u kojem neprestano možeš učiti i rasti i to je ljepota našeg zanimanja”, otkriva nam Martina, pa ne čudi što je u potrazi za ispitivanjem glumačkih granica trenutačno slobodnjak te paralelno sa snimanjima igra u nekoliko kazališnih predstava.

No “Čista ljubav” ipak nije prva domaća serija u kojoj je Martina Stjepanović glumila. Bolji poznavatelji naših serija sigurno su je primijetili u serijama “Zlatni dvori” i “Kud puklo, da puklo”. Koliko joj je to iskustvo pomoglo u kreiranju prve veće uloge u životu?'
“Imam tu sreću da kod mene sve ide postupno, stepenicu po stepenicu, a to je ono što sam oduvijek željela. Moja prva uloga na televiziji bila je jako mala, bila sam u rangu statista sa zadatkom, pa je iduća bila malo veća, pa još veća, i tako, stepenicu po stepenicu, bez preskakanja, do prvog main casta. Taj put ne samo da me pripremio za ovo snimanje nego sam sa svakom stepenicom stjecala sve veću sigurnost u to što radim, skupljala i upijala znanje i učila kako taj sustav funkcionira. Samim time počneš cijenit i svoj put i svaku svoju stepenicu jer te to dovelo tamo gdje si sada”, iskreno nam priznaje.

No ako na setu i zaškripi, tu je vesela ekipa kolega koji će joj uvijek udijelili savjet. S obzirom na to da se radi punom parom i rasporedi su prava križaljka, najviše se i druži s ljudima s kojima je na setu. Puno scena snima s Olgom Pakalović, za koju ima samo riječi hvale, i sretna je što od nje može puno toga naučiti te je, u neku ruku, smatra svojom mentoricom.

Budući da je gledatelji uočavaju zbog atraktivnog izgleda, zanimalo nas je smeta li joj to kao glumici i koliko joj pomaže ili odmaže u karijeri?

“Izgled je u našem poslu relativan pojam jer sve ovisi o tome što se traži. Nekad je poželjno izgledati atraktivno, nekad je dobro biti ćelav, nekad brkat, nekad imati 20 kg viška, izgledati kao Miss svijeta ili stara baka s placa. Lik koji igramo mora biti dosljedan u svim segmentima, pa tako i u fizičkoj karakterizaciji”, kaže Martina.



 

Komentara 2

CR
crohumans
18:00 01.10.2017.

Ako ima usađene vrijednosti - što je kod današnjih žena najtraženija osobina, onda je ok, pun mi je kufer sponzoruša, starleta i ostalog sm.ća !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije