Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE BIRAJU

Kineska tvrtka reklamira rublje dvojnicom princeze Diane

rublje Diana (1)
Foto: Jealousy International
1/3
01.09.2011.
u 21:17

Tvrka iz Foshana je ne samo angažirala za svoje grudnjake i gaćice manekenku koja sliči pokojnoj britanskoj princezi, nego su i organizirali veliku promociju baš na dan obljetnice njezine pogibije

Posvud po Kini na jumbo.plakatima može se vidjeti slika manekenke s tijarom na glavi u svjetloplavom grudnjaku i gaćicama koja svira volončelo dok je jedno dijete gleda. Velikim slovima piše marka rublja – "Diana" – a i manekenka izgledom podsjeća na pokojnu bivšu suprugu britanskog prestolonasljednika.

"Osjetite romantiku britanske kraljevske obitelji s rubljem Diana" glasi reklamni slogan za liniju rublja koju su Kinezi nazvali "francuska romantika". Predstavnik tvrtke Jealousy International ("Međunarodna ljubomora") koja proizvodi to rublje rekao je za kineski radio da je ta linija grudnjaka gaćica "smišljena da imitira Dianin ukus u rublju" (?!).

Da bi nepoštivanje uspomene na britansku "narodnu princezu" bilo još izraženije, iz Jealousy International su veliku promociju svog proizvoda održali u zračnoj luci u Shenzenu baš 31. kolovoza, na dan kad je 1997. princeza Diana poginula u Parizu. Iz Clarence House, službenog doma prestolonasljednika, koji predstavlja princa Charlesa, zasad nije stigao nikakav komentar glede tog kineskog marketinškog poteza.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Časna seka
Časna seka
22:09 01.09.2010.

Kad je još ta princeza bila... Dok smo bili djeca. Sad su je se sjetili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije