Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARIJERA NA VRHUNCU

Justina Biebera uče čak i kako uspješno zavoditi djevojke

justin beiber
AFP
22.11.2010.
u 10:00

Eminem, Lady Gaga i Bieberov mentor Usher, koji su s njime bili nominirani za izvođača godine, mogli su samo zapljeskati popularnom Kanađaninu pošto je postao najmlađi pobjednik na AMA-i u toj kategoriji.

Tvorci serije “South Park” mogu smišljati scenarije u kojima Justina Biebera kao najveće zlo ovoga svijeta zdrobi čudovište, vojske antifanova mogu se boriti protiv “najstrašnije pop-senzacije”, a sve je što 16-godišnja zvijezda na to ima reći “Ne mogu se prestati smijati. Uspjeli smo!” Tom je porukom Justin na Twitteru zahvalio obožavateljima pošto je preksinoć pokorio dvostruko starije glazbenike (i više) te dodao još malo soli na ranu svojih mrzitelja osvojivši nagrade u sve četiri kategorije u kojima je bio nominiran na dodjeli American Music Awardsa u Los Angelesu.

Eminem, Lady Gaga i Bieberov mentor Usher, koji su s njime bili nominirani za izvođača godine, mogli su samo zapljeskati popularnom Kanađaninu pošto je postao najmlađi pobjednik na AMA-i u toj kategoriji. Najprestižnijoj nagradi dodao je i one za najbolji pop/rock-album, najboljeg muškog pop-izvođača i izvođača s najboljim probojem. Među ostalim su dobitnicima Usher s dvije nagrade - za najboljeg soul/R&B muškog izvođača i za najbolji album u toj kategoriji. Eminem se također okitio dvama priznanjima, Lady Gaga je najbolji ženski pop/rock izvođač godine, The Black Eyed Peas najbolji pop/rock bend, a Taylor Swift najbolja country izvođačica godine.

Samouki pijanist

– Stvarno ne znam kako je to moguće. Eminema sam pjevao s tri godine, a Usher je moj mentor – napisao je Bieber čiji je novi trijumf došao dva tjedna pošto je na dodjeli nagrada europskog MTV-a pobijedio u kategoriji najboljeg pjevača i MTV Push izvođača. Na preksinoćnoj dodjeli u LA-u Justin je svirajući glasovir, koji je sam naučio svirati, izveo novu pjesmu “Pray” koja je na drugom dijelu njegova albuma prvijenca “My World” objavljena u studenome 2009. godine. Osim što vješto prebire po klavirskim tipkama, glazbeni fenomen sam je naučio svirati i bubnjeve, gitaru i trubu, a želja mu je svladati i violinu.

Njegovi spotovi na YouTubeu premašili su milijardu klikova, a spot za njegov najveći hit “Baby” najgledaniji je spot na YouTubeu s više od 390 milijuna klikova! Jedina mu je ozbiljnija konkurencija Lady Gaga s pjesmom “Bad Romance” sa 309,6 milijuna klikova. Upravo je na YouTubeu počeo Justinov put od raspjevana dječaka iz kanadskog grada Stratforda do zvijezde čija popularnost zadaje glavobolje tjelesnim čuvarima koji se svakodnevno hrvaju s obožavateljicama koje su, u navali zaluđenih horda, katkad bivale i ozlijeđene.

Otkriće YouTubea

Sa 12 godina nastupio je na lokalnom natjecanju talenata na kojem je osvojio drugo mjesto, a njegova majka Pattie Mallette postavila je taj video na YouTube. Ubrzo je broj videa na kojima Justin pjeva pjesme različitih R&B izvođača dosegao nekoliko desetaka i posve slučajno vidio ih je Scooter Braun, njegov budući menadžer. Biebera i njegovu majku pozvao je u Atlantu u kojoj je trinaestogodišnji Justin upoznao i Braunova suradnika Ushera. Talentirani dječak zapeo je za oko i Justinu Timberlakeu koji je također u njemu vidio zlatnu koku, no ipak se odlučio za Ushera jer, kako je Bieber sam rekao, ugovor je bio mnogo bolji.

Odluka se pokazala ispravnom pa je Usher štićenika, osim kako uspjeti na glazbenoj sceni, naučio i kako se odnositi prema djevojkama. Usto je angažirao profesionalnog učitelja koji ga svakodnevno poučava zavodljivu hodanju, razgovaranju te inteligentnu flertovanju za osvajanje suprotnog spola! Tinejdžeru visokom 1,70 to očito dobro ide jer ga se često može vidjeti u društvu Rihanne i Kim Kardashian kojoj su njegovi obožavatelji, zbog prevelike bliskosti s njihovim idolom, čak prijetili i smrću.

Komentara 2

MA
maruska79
15:27 22.11.2010.

ovo je strasno!!!! zivi kretenizam i krajnje jeftino! Mislim gdje smo dospili da ova balavurdija dostize takve rezultate? kako??? fenomenalan talent ili? sigurno ne!!! pa taj jedva da je cuo za evropu (za njemacku, kao najvece trziste nikada nije ni cuo...) J...li ga oni koji takvo sto svom silom (!) podrzavaju...

MA
mare0801
07:29 23.11.2010.

pogledala sam neki dokumentarac o njemu i njegovoj meteorskoj karijeri,njegova karijera je splet sretnih okolnosti i ludo ambiciozne mame,a i činjenice da se rodio u doba interneta.Ali dečkić nije nesimpatičan i očito je vrlo talentiran.Produkt je trenutka u kojem živi,kao i Gaga ,uostalom.Glupo mi je prezirati njega kao osobu samo zato jer se rodio u vrijeme kada se slava može ostvariti preko noći,ako imaš smisla za nove medije,i zato što nije morao svirati u garaži i obijati audicije kao mnogi prije njega.Takav uspon znači i kratko trajanje,pa čemu buka oko ničega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije