Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBILI KĆERKICU

Tuga u obitelji Šimunić: 'Da smo znali ono što znamo danas, cijepili bismo Lucu protiv gripe'

Foto: Dino Stanin/Pixell
1/3
14.10.2018.
u 16:36

Dok u Hrvatskoj još traju rasprave treba li se cijepiti protiv gripe, Joe Šimunić koji je zbog te "lake bolesti" izgubio kćer poručuje roditeljima: "Cijepite djecu!"

Prošlo je šest mjeseci otkad su bivši nogometni reprezentativac Joe Šimunić i supruga Christina izgubili trogodišnju kćer Lucianu koja je na Uskrs preminula od gripe koja joj je zahvatila centralni živčani sustav. O najtežoj patnji progovorili su za Jutarnji list uz poruku svim roditeljima: "Cijepite djecu protiv gripe!"

– Da smo znali ono što danas znamo i cijepljenje protiv gripe bilo bi u kalendaru cijepljenja naše Luce – kažu Šimunići.

Ispričali su kako se djevojčica lijepo i normalno igrala, a navečer je dobila temperaturu, spuštali su vrućicu, ali su je ipak odveli liječnici koja je zaključila da se radi o gripi. Christina kaže da joj je čak laknulo kad je čula dijagnozu.

– Gripa, pa nije to tako strašna bolest. Ne umiru ljudi od gripe, tješila sam se. No, onda je sve krenulo nizbrdo nevjerojatnom brzinom – ispričala je Christina. Šimunići se svakog dana pitaju kako je moguće da Luce više nema kada je bila zdrava i vesela djevojčica koja je primila sva obavezna cjepiva.

– Sve je bilo po PS-u. Bila je cijepljena svim obaveznim cjepivima, pa čak i nekim dodatnim, ali ne i protiv gripe, a to se pokazalo možda i kobnim – kazao je Joe.

– Da smo dovoljno znali o opasnostima gripe to cijepljenje sigurno ne bismo preskočili. Istina, nikad nam nije predloženo cjepivo, a nije obavezno niti je preporučeno za zdravu djecu u Hrvatskoj – kazala je Christina i dodala kako je u Kanadi, Australiji i SAD-u drukčije jer se djecu do pete godine tretira kao visokorizičnu skupinu.

– Moglo bi se reći da samo ipak bili neinformirani zbog percepcije o gripi kao o neopasnoj bolesti, koja zasigurno nije istinita – zaključila je Šimunić.

O cijepljenju protiv gripe, nažalost, kod nas i dalje traju rasprave i mnogi krivo informirani roditelji ne cijepe djecu.

Komentara 72

MA
Majur
17:43 14.10.2018.

Svoje dijete sahraniti je najveća tragedija koja može čovjeka pogoditi...iskrena sućut obitelji Šimunić...mirno spavaj mali anđele.

UM
umnjak
16:58 14.10.2018.

Joe, iskrena sucut.

TR
TrvtkoKomadina01
18:28 14.10.2018.

Iskrena sućut toj dragoj hrvatskoj obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije