Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRITANSKI PRODUCENT

Još jedno svjetski poznato glazbeno ime stiže u Trilj na Thrill Blues Festival

Foto: Promo
1/5
09.06.2022.
u 15:23

Osim britanske zvijezde Normana Beakera, u trilj dolazi i proslavljeni blues producent Mike Vernon, koji je u 60-tim godinama producirao neke od najvažnijih albuma blues glazbe općenito

Peto izdanje Thrill Blues Festivala u Trilju ove će godine u Gradski park dovesti nekoliko velikih imena svjetske blues scene. Osim britanske zvijezde Normana Beakera, u trilj dolazi i proslavljeni blues producent Mike Vernon, koji je u 60-tim godinama producirao neke od najvažnijih albuma blues glazbe općenito.

Na prvom mjestu je album iz 1966. "John Mayall Bluesbreakers with Eric Clapton", možda najvažniji album britanskog blues booma,  koji je doveo do šire svjetske popularnosti blues glazbe, a iza njega su prva dva albuma Fleetwood Maca te prvi album Ten Years Aftera. Zbog svog doprinosa širenju britanske kulture Mike Vernon je od kraljice dobio orden Viteza. Mike će uz pratnju Thrill All Star benda izvesti nekoliko svojih blues pjesama.

Nikad obimniji program ovogodišnjeg Thrill Blues Festivala koji će tijekom tri dana, od 1.do 3. srpnja u Gradskom parku Trilja, predstaviti 16 bendova i izvođača iz 9 zemalja obogaćen je još jednim novim detaljem koji izaziva pozornost, a to je sedam kilometarska utrka 7k Blues Run, koju organizirira Run Croatia.

Utrka se održava u nedjelju 3. srpnja, a staza obuhvaća neke od naljepših prirodnih ljepota triljskog kraja. Interes za utrku raste iz dana u dan. Prošli vikend delegacija Thrill Blues Festivala je promovirala festival na 1o. European Blues Challengeu u švedskom Malomoeu, 

- Na Blues Marketu festival je izazvao veliku pozornost a na sastanku European Blues unije zbog promoviranja bluesa i  rada s djecom pohvaljen, tako da se dobar glas o našem festivalu i triljskom kraju  još više proširio diljem Europe. Osim u Malmoeu imali smo prezentaciju i  u kultnom klubu Black Swan u Kopenhagenu - kazao nam je Boris Hrepić Hrepa - umjetnički direktor Thrill Blues Festivala. 

VIDEO: Maksimir su ovoliko napunili U2 i Bon Jovi, a sad i koncert "Progledaj srcem"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije