Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mentor showa "The Voice"

Jacques Houdek: Svoj izgled, ne biste vjerovali, doživljavam kao prednost

Jacques Houdek
Foto: HRT
1/3
02.02.2015.
u 20:00

Kaže, emotivac je. 
"Prebaciti me može samo iskrena emocija u izvedbi. Onda i zasuzim."

Zahuktalo se zahuktalo! I to opasno jer ostale su još samo dvije emisije audicije showa "The Voice – Najljepši glas Hrvatske".

Natjecatelji su podjednako dobri i nijanse odlučuju o tome tko će dospjeti u tim kojeg mentora i ući u drugu fazu natjecanja – dvoboje.

Moćan osjećaj

Jacques Houdek u ovoj je epizodi pridobio troje kandidata i sada njegov tim čine Mateo Pilat, Gordan Gregurović, Martina Milošević, Dino Petrić, Nina Kraljić, Pjerino Ružević i Neven Stipčić. Izabranicima je oduševljen, a s nama je podijelio i kakav je osjećaj sjesti u stolac te na temelju svojeg osjećaja presuditi hoće li se okretom nekome možda promijeniti život:

– U stolcu se osjećam prirodno, dobro, moćno, ali imam i osjećaj odgovornosti prema svakom kandidatu. Shvatio sam zadatak iznimno ozbiljno, želim svakom talentu posvetiti punu pozornost i, bez obzira na to okrenuo se ili ne, želim sve dobro čuti i upiti kako bih mogao dati što preciznije mišljenje te konstruktivan savjet za daljnji glazbeni razvoj i put. Svi pravi glazbenici sanjaju, a imati priliku pomoći im u ostvarenju tih snova usrećuje me više nego što možete zamisliti! Istodobno, srce mi puca kada se baš nitko od nas ne okrene...

Show je još jedan dokaz da je Hrvatska zemlja iznimno talentiranih ljudi. No među odličnima mentori traže neki nov, zanimljiv, drukčiji glas, karakter, boju, energiju, interpretaciju... najbolje! A Jacques, osim toga, dodaje:

– Kao nepopravljivog emotivca mene može potpuno "prebaciti" i oduševiti samo iskrena emocija u izvedbi. Kada se dogodi da se sve nabrojeno spoji s emocijom, tada nastane čarolija, naježim se pa čak i zasuzim... Kolege mentori u šali mi znaju reći da sam pohlepan i kako stalno pritišćem gumb, ali ne mogu si pomoći. Ne sumnjamo da će, kao i do sada, i ovaj show iznjedriti nove zvijezde pjevačkog neba, no s obzirom na naše malo tržište, pitamo se ima li za one koji dolaze mjesta na sceni.

– Nema, ali napravit ćemo ga za one "prave"! Oni najuporniji, najhrabriji, koji ostanu čvrsto na zemlji, uspjet će. Osobito ako uistinu vole glazbu. Glazba se živi, i u dobru i u zlu, glazba je svakom pravom glazbeniku najveća ljubav, ali ujedno i izvor najvećih frustracija. Vjerujem da su umjetnici dovedeni na svijet da ga uljepšaju, ali to, nažalost, ne znači da im je lako. Naprotiv... "The Voice" vraća glazbu na mjesto koje joj pripada, postavlja iskonske talente pred nas da ih čujemo, zavolimo, podržimo i mijenjamo glazbenu scenu nabolje – smatra Jacques.

Izgled kao prednost

Iako stalno ističemo da je bitan glas, ne možemo se oteti dojmu općeg trenda ljepote koji se ponekad čini kao ključan faktor popularnosti na domaćoj i svjetskoj sceni jer se pojedine izvođače uzdiže na pijedestal upravo zbog njihovih fizičkih osobina, a tek potom zbog vokalnih sposobnosti. U svjetlu toga lako možemo pretpostaviti da će i, kada je riječ o kandidatima "The Voicea", u trenutku kada za njih počnu glasovati i gledatelji možda opet bolje proći oni s dopadljivijim vizualnim atributima.

– Nadam se da neće jer... ovo je "The Voice"! Prihvatio sam biti mentor jer se show temelji na vrijednostima na kojima i ja gradim karijeru, a to su talent i glas. Iako svoj izgled, ne biste vjerovali, doživljavam kao prednost jer me izdvaja iz mnoštva često sličnih izvođača. Jednostavno sam drukčiji. Ipak, uvjeren sam da je glas moj najjači adut i "identifikacijski moment". Vjerujem da će i publika glasati ponajprije za glas, a sve ostalo; zanimljiv izgled, šarm, karizma, energija... samo su bonus. Sve to čini umjetnika. Umjetnik je cjelina – tvrdi Houdek.

>>Valentina i Pjerino upoznali se na snimanju The Voicea i zaljubili

>>Upoznajte nove Jacquesove natjecatelje u showu 'The Voice'!

Komentara 19

Avatar Ironman0105
Ironman0105
01:13 03.02.2015.

ne, ne vjerujemo. Bez obzira na sve, cak i da nema ogledalo, tu i tamo se mora vidjeti ili u stampi ili na tv-u. A kad vidi sto i mi svi vidimo, ni u kom slucaju to ne moze dozivljavati kao prednost.

SB
sbiki13
20:23 02.02.2015.

saćuvaj me bože tvog izgleda da se uplašiš kada te sretneš---------

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
01:24 03.02.2015.

... jedan od najboljih glasova naše scene a to što kupuje robu na dječjem odjelu sa oznakom XXXXXL je svakako prednost....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije