Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CMC festival

Ivan Zak na festivalu primio nagradu čitatelja 24 sata i Večernjeg lista

ivan volarić zak
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/13
12.06.2016.
u 16:07

S prijateljima iz Jastrebarskog šali se kako je grad postao rasadnik glazbenika, no njihove šale nisu daleko od istine. Pojavili su se Begini, Barabe, no prva asocijacija na Jastrebarsko ipak je Ivan Zak.

Nagrada je stigla u prave ruke. Tako se, naime, moglo zaključiti po reakcijama publike kad je Ivan Zak na CMC festivalu u Vodicama primio nagradu čitatelja 24 sata i Večernjeg lista za pjesmu “Sve si moje”. Svaka takva reakcija pjevaču je dobar vjetar u leđa da nastavi dalje. Pisati je počeo s 20 godina, a prvi se put odvažio pokazati svoje pjesme šest godina kasnije.

Perfekcionist u poslu

– Miroslav Rus preslušavao je 17 pjesama, a moja je bila 15. Kad smo došli do nje, rekao sam: “To premotajte, to nije dobro.” Rus nije pristao, sve je preslušao i rekao da je moja pjesma najbolja. To mi je dalo krila. Kondorova – iskren je Zak. S prijateljima iz Jastrebarskog šali se kako je grad postao rasadnik glazbenika, no njihove šale nisu daleko od istine. Pojavili su se Begini, Barabe, no prva asocijacija na Jastrebarsko ipak je Ivan Zak.

– To je veliki uspjeh, drago mi je da sam uspio nešto pokrenuti na tom području, motivirati kolege. S bendom Begini surađujem već četiri-pet godina. Doživjeli su veliki uspjeh, sjajne nastupe i ponosim se njima. Htio sam se kao autor okušati i u tamburaškoj glazbi na svoj način – kaže Zak. Momci se često druže, nalaze na kavama, prepričavaju zgode s koncerata, tko će gdje svirati. Često im se pridruže i Jasmin Stavros i Zrinko Tutić koji žive u okolici Jastrebarskog. – Zrinko je jedan od rijetkih starijih kolega koji voli pohvaliti, ali prihvaćam ja i kritiku. Posebice od ljudi poput njega od kojih svatko može puno naučiti – hvali ga Zak.

Poštuje starije autore poput Nenada Ninčevića, Tončija Huljića, Rajka Dujmića. Premda sam sebi piše najbolje hitove, rado bi zapjevao i neku njihovu pjesmu.

– Kad bi mi ponudili pjesmu koja bi me dirnula, dapače. Svaki od njih ima puno toga iza sebe, puno su napravili, žive i osjećaju glazbu. Zato ih jako cijenim – kaže Zak. Prije tri godine snimio je duet “Obriši suze” s Beginima, a hoće li uskoro s nekim drugim kolegom, Zak ne zna reći.

– Poštujem sve kolege, ali duet se mora izroditi. Kad bi se dogodila pjesma koja bi mirisala na dobar duet, bila bliska i meni i njemu ili njoj, predložio bih suradnju. Pogrešno bi bilo dogovarati duet prije nego što imamo pjesmu, samo na osnovi imena. To je poput one “pripremaš ražanj, a zec je u šumi” – kaže Zak.

Uvijek uz obožavatelje

Pjevaču su na nagradi čitatelja 24 sata i Večernjeg lista prvi čestitali upravo njegovi Begini, a potom i obožavatelji. Zak se strpljivo slikao s njima i dijelio autograme.

– Nikad mi nije teško udovoljiti im. Simpatično mi je kad me zaustave. Osjećam se dužan vratiti im sve lijepo što mi na koncertima daju i, kad god mogu, sa svakim se slikam. Bez njih, uostalom, ne bih ni imao karijeru – kaže pjevač koji je odlučan u namjeri da svojim pjesmama ojača hrvatsku glazbu.

Beginima je napravio CD, Gazdama pjesmu za Požeški festival, a planira uzeti dva-tri nova imena pod svoje autorsko okrilje jer smatra da zapostavljena hrvatska zabavna glazba može ojačati samo ako se pojave nova imena i više dobrih pjesama.

>> Ivan Zak sjajnim koncertom oduševio Vodice

>>Ivan Zak rasplesao mnogobrojnu publiku na najzabavnijem festivalu vina

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije